Pàgina d'inici > Noticies > Joventut

El fred no pot apagar la Llum en la Nit

El cardenal Lluís Martínez Sistach va acompanyar a tots els joves en aquesta activitat organitzada per la Delegació de Joventut

Desafiant el fred, i a les portes del mes de febrer, va celebrar-se el passat dissabte a la parròquia de Santa Anna i de St. Jaume una nova Llum a la Nit, una de les moltes activitats de la Delegació de Joventut  que té com a principal objectiu convertir-se en una experiència de nova evangelització. Original d’Itàlia, aquesta activitat no pretén altra cosa que despertar en els joves la vocació missionera, i ajudar-los a ser anunciadors de l’evangeli.

Una altra Nit, aquesta molt gèlida, on la Llum va brillar en moltes vides. Nervis, emoció i alegria es respiraven abans de començar la formació al claustre de Santa Anna. En aquesta Nit la protagonista va ser Santa Teresa de Jesús, que va ser l’encarregada de guiar a tots els joves a través de la formació i els textos de la pregària. Van assistir a la Nit nois i noies vinguts de tot Catalunya, fins i tot de Canàries, que engrescats per l’activitat, tenen pensat organitzar-ne alguna en un futur no gaire llunyà.

Presència del Cardenal Sistach

En aquesta ocasió, el cardenal Lluís Martínez Sistach va voler acompanyar a tots els joves i els va exhortar a no tenir por a sortir. El diàleg, que va realitzar-se a la parròquia de Sant Jaume, va seguir la línia que ha marcat el Papa Francesc en els últims temps. L’Arquebisbe de Barcelona va animar a tots els joves a ‘fer lío’, a anunciar l’evangeli i a fer arribar la fe fins a l’últim racó de la ciutat, a mostrar una Església en sortida, on tothom hi te cabuda tothom.

Un cop acabada la xerrada, el Cardenal Sistach es va quedar una bona estona escoltant als joves, intercanviant experiències i pensaments i aconsellant-los en els dubtes i preguntes. 

Baixes temperatures

Va ser una nit freda, la gent caminava ràpid pels carrers. Tot i això els sentinelles van destacar la bona acollida davant la invitació, i els acollidors, vianants, curiosos o persones amb dubtes van establir diàlegs tan bonics i sorprenents amb els sentinelles que van respondre i van entrar a Sant Jaume.

Per a qui vulgui participar en una nova Nit, la propera  tindrà lloc el proper 5 d’abril, sota el títol: “Una Llum a la Nit camí de la Pasqua” No es tracta d’un moviment, ni un club d’amics, ni un bar musical. Són joves de diversos grups que s’ajunten amb un objectiu: encendre Una Llum a la Nit de BCN.

T'interessarà ...