Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El fred activa l’acollida a les parròquies

La diòcesi de Barcelona activa un servei d'acollida en plena onada de fred a Santa Anna i a les parròquies de Sant Martí de Teià i Santa Maria de Premià, La diòcesi de Barcelona activa un servei d'allotjament en plena onada de fred a Santa Anna i a les parròquies de Sant Martí de Teià i Santa Maria de Premià

L’onada de fred ha arribat i amb aquesta les entitats d’església han activat l’alarma per acollir aquells que passen fred al carrer. La Fundació Arrels i el rector de la parròquia Santa Anna, MnPeio Sánchez, s’han unit per habilitar les dependències del temple que des del dimarts ofereix les 24 h. allotjament i menjar a aquells que volen aixoplugar-se del fred.

Santa Anna

És el primer cop que una església obre les seves estances a Barcelona pel temporal de fred. La sagristia per al dormitori, la sala capitular per al menjador i el claustre per a les mascotes, per tal que tot el foraster se senti com a casa.

Tal com explica la germana teresiana, Victòria Molins, era una iniciativa pendent, que s’ha avançat amb l’onada de fred, sobretot per als sense sostre. Es tracta d’una iniciativa que van agafar de la parròquia madrilenya Sant Anton, on es va posar en marxa amb l’objectiu d'”acollir”. La teresiana explica que “no es tracta d’una obra benèfica sinó d’obrir les portes, l’acollida”. “No és el mateix una cua de gent que demana i li has de donar un plat de sopa calenta a un lloc on pugui entrar tothom, conversar, prendre un cafè.”


Dispositiu al Maresme

Al maresme, les parròquies Sant Martí de Teià i Santa Maria de Premià del mig, tal com ja van fer els darrers tres anys en temps de fred, des del seu servei de Càritas. Aquest col·labora també amb l’Ajuntament i els Mossos d’Esquadra, els quals juntament amb els voluntaris recullen aquells del carrer que passen fred i els ofereixen l’allotjament de les dues parròquies, de les 9 h.del vespre a 9 h. del matí.

Està destinat a tots aquells que ho necessiten, fins i tot a algun peregrí, un dels inquilins de Santa Maria de Premià que se li ha ofert menjar, dormitori i servei de dutxa. De moment el dispositiu es mantindrà fins diumenge amb possibilitat que continuï segons el temporal.

T'interessarà ...