Pàgina d'inici > Noticies > Solidaritat

El dolor dels atemptats de París

El Papa Francesc i el Cardenal Sistach manifesten la seva condemna a aquests atacs i encomanen a les víctimes, ferits i familiars

“Tanta barbàrie ens deixa consternats i ens demana com pot el cor de l’home idear i realitzar actes tan horribles, que han trastornat no només França sinó a tot el món”. Així condemnava el Papa Francesc, durant l’Àngelus de diumenge, els atemptats que van tenir lloc a París el passat divendres a la nit. Qualificant-los com a “actes intolerables”, el Sant Pare va reafirmar que el camí de la violència i de l’odi no resol els problemes de la humanitat: “I utilitzar el nom de Déu per a justificar aquest camí és una blasfèmia”.

També el Cardenal Martínez Sistach va expressar el seu dolor i consternació en un missatge de condol a l’arquebisbe de París, Mons. André Vingt-Trois: “Profundament consternat pels horribles atemptats soferts a París, manifesto la meva condemna més rotunda”.

Encomanar a les víctimes

Tant el Bisbe de Roma com l’Administrador Apostòlic de Barcelona van demanar que es pregui per les víctimes, els ferits, els seus familiars i tota l’arxidiòcesi de París. “Els convido a unir-se a la meva oració i confiem en la misericòrdia de Déu les víctimes inermes d’aquesta tragèdia. Que la Verge Maria, Mare de misericòrdia, susciti en els cors de tots, pensaments de saviesa i propòsits de pau”, va expressar el Sant Pare durant l’Àngelus. 

T'interessarà ...