El diumenge dels diumenges

Aquesta nit vetllem perquè el Senyor, en ressuscitar, ens trobi reunits en oració i cantant la seva lloança

D’aquest diumenge només se’n poden cantar les lloances. Tot va més enllà del que nosaltres podríem esperar.

Contemplant aquest diumenge, diem: “Aquest és el dia en què ha obrat el Senyor”, el dia que ha fet el Senyor, podríem dir, el dia que és obra de Déu, el dia que cal afegir als set dies de la creació, el dia vuitè, el de la nova creació, el dia que, més enllà del temps, com transcendint-lo, comença a fer-se realitat el món nou de la humanitat redimida.

Per això es converteix en el diumenge dels diumenges, en el diumenge senyorial per excel·lència, el que fa que el diumenge sigui, amb plenitud, el dia del Senyor, aquell diumenge que és el dia primer, perquè amb la resurrecció de Crist tot torna a començar; el dia vuitè, perquè la resurrecció de Crist tot ho fa entrar en un temps que està per damunt del nostre, en un temps que el transcendeix, que és etern.

Aquest diumenge el comencem a celebrar de nit, fent vetlla, el comencem a celebrar desperts, esperant el moment de la resurrecció del Senyor, per poder ser presents i viure aquest moment únic i singularment important en el pla diví de la salvació del món.

Aquesta nit vetllem perquè el Senyor, en ressuscitar, ens trobi reunits en oració i cantant la seva lloança. La vetlla d’aquesta nit és per mantenir viva en nosaltres la flama de l’esperança en la santa i gloriosa resurrecció de nostre Senyor Jesucrist.    

Lectures del dia: 1aL: Gn 1,1-2,2 / 2aL: Gn 22,1-18 / 3aL: Ex 14,15-15,1a / 4aL: Is 54,5-14 / 5aL: Is 55,1-11 / 6aL: Ba 3,9-15.32-4,4 / 7aL: Ez 36,16-17a.18-28 / 8aL: Rm 6,3-11 / Sl 117 / Mt 28,1-10 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

19 Juny, 2019
Aquest és el significat de la tradició que acull el claustre de la Catedral de Barcelona pel Corpus Christi