Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El dia més desitjat

Els pelegrins del Club+Amics a Roma han viscut una Audiència amb el Papa Francesc que no oblidaran

Si el dia d’ahir va ser intens amb un matí ple d’activitats i actes del Cardenal Sistach, i la posterior arribada a Roma, concretament al port de Civitavecchia, el d’avui no el podran esborrar de les seves memòries. Els pelegrins del Club + Amics de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel han viscut la gran alegria d’estar al costat del Papa Francesc.

De bona matinada, a les 6:00h, tots els membres han esmorzat per després agafar un autocar que els ha conduit fins al carrer Lleó IV, molt a prop del Vaticà.

Experiència a primera fila

Després d’una petita caminada direcció plaça Sant Pere encapçalada pel Cardenal Sistach, tots els pelegrins s’han col·locat en la zona assignada. Una posició al capdavant privilegiada que els ha permès contemplar tot l’acte des d’una panoràmica única.

Després d’uns minuts d’espera ha arribat el moment més desitjat, i és que ha aparegut el Papa Francesc amb el cotxe oficial. S’han viscut moments de molta emoció, ja que tenien el Papa a tocar. Molts d’ells han aprofitat per recordar-li tot el que l’admiren i estimen. A continuació Bergoglio ja s’ha dirigit a realitzar el discurs.

Procediment i Virolai

La dinàmica de les audiències ha estat la de sempre. Primer el Papa ha saludat des del cotxe oficial a tota la gent que ha estat al Vaticà. Un cop finalitzat aquest primer pas, el pontífex ha anat fent mencions especials els grups de diferents nacionalitats que es trobaven a la plaça.

Després d’un llarg acte, on el pontífex ha parlat en els corresponents idiomes, ha arribat el moment de la salutació del Papa Francesc amb els bisbes que presidien junt amb la seva figura aquest acte. El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha estat el primer a donar la mà al pontífex argentí.

Un altra moment especial s’ha produït quan els membres del Club han fet ressonar enmig del Vaticà el Cant del Virolai, un moment que ha fet sentir la ‘catalana terra’ enmig de la plaça Sant Pere. En definitiva, una audiència que quedarà en el record de tots per l’emotivitat, la proximitat i la implicació que ha mostrat el Papa amb qui més ho necessita.

T'interessarà ...