El Cor de Cambra Francesc Valls interpreta per setè any consecutiu el Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona

El Cor, gràcies a les investigacions del Dr. J. Baucells, arxiver de la Seu barcelonina, ha pogut recuperar aquest drama sacre en els mateixos espais i en una forma molt propera a com es representava al segle XVI

El Cor de Cambra Francesc Valls presenta, per setè any consecutiu, la nit de Nadal -just abans de la Missa del Gall- la recuperació històrica del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona. El Cant de la Sibil·la és un drama sacre que es va deixar de representar a la Seu barcelonina l’any 1575. La Sibil·la és un personatge femení vestit a l’antiga amb riques vestidures i que, amb una espasa a la mà, anuncia l’Apocalipsi.

L’ampli fons documental conservat a la Catedral ha permès al Cor, d’acord amb el seu ideari de recuperació musical, recrear i oferir als ciutadans de Barcelona, després de més de 400 anys, el cant sibil·lí amb la mateixa melodia i en els mateixos espais en què es va desenvolupar al s. XVI. La Catedral conserva un dels fons documentals més importants d’Europa, la qual cosa ha permès utilitzar la tonada pròpia i única de la Sibil·la de la Catedral, diferent de la que és tradicional a Mallorca i a altres indrets, i així recrear, molt acuradament, la cerimònia renaixentista barcelonina.

Com es tradició, el Cor encarrega a un autor de prestigi una revisió contemporània del Cant de la Sibil·la. Aquest any se li ha encarregat al compositor belga Johan Dujick. En les darreres edicions s’havia encarregat a Jordi Cervelló, Josep Vila, Vic Nees, Narcís Bonet i Xavier Pagès-Corella.

T'interessarà ...