Pàgina d'inici > Noticies

El Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa presenta el seu primer document

“La diversitat religiosa en les societats obertes: criteris de discerniment” aporta elements i pautes per a la gestió de la diversitat religiosa La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya ha publicat “La diversitat religiosa en les societats obertes: criteris de discerniment”, el primer document elaborat pel Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, [...]

“La diversitat religiosa en les societats obertes: criteris de discerniment” aporta elements i pautes per a la gestió de la diversitat religiosa

La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya ha publicat “La diversitat religiosa en les societats obertes: criteris de discerniment”, el primer document elaborat pel Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, un òrgan independent format per experts de reconegut prestigi en el fet religiós.

Aquest treball està concebut amb l’objectiu d’aportar elements i pautes per a la gestió de la diversitat religiosa, tot i que Catalunya ha estat tradicionalment un lloc d’acollida, plural i obert pel que fa a les diferents creences. També pretén facilitar l’exercici de la llibertat religiosa.

“Catalunya afronta en aquests moments els reptes més importants que probablement hem tingut com a poble en els darrers segles, i hem d’afrontar-los amb seguretat, convicció i des de la idea d’units en la diversitat”, apunta la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Internacionals, Joana Ortega.

Contingut 

El document consta de diferents punts on es desenvolupa detalladament tota la idea. Primerament a través d’una contextualització de la situació en el primer capítol, “El Nou Marc”. A continuació s’aporta una visió de la oportunitat que suposa aquest escenari de diversitat, i es complementa amb uns “Criteris de Discerniment”, és a dir, unes pautes ètiques inspirades en la Declaració Universal dels Drets Humans (1948) que haurien de regular la gestió política de la diversitat religiosa en l’esfera pública.

Altres punts tractats per aquest estudi  són “Vers un Model Propi de Gestió de la Diversitat” i la “Gestió de la Diversitat Religiosa dins del Marc Jurídic Vigent”, on s’aborda on estan els límits d’aquesta llibertat i la seva normalització en societats obertes. 

Finalment, es proposen unes “Recomanacions d’ordre pràctic” a diferents estaments com Institucions Educatives, Mitjans de Comunicació, Administracions públiques, Organitzacions de treball o Institucions de salut per tal que la diversitat no sigui concebuda com un obstacle a la convivència, sinó una ocasió per créixer. 

El document està disponible en format electrònic al web oficial: www.gencat.cat/afersreligiosos

T'interessarà ...