Pàgina d'inici > Noticies > Crítiques > Cinema

El Club

Un drama amb dosis d'humor sobre quatre sacerdots aïllats a un poble costaner per refugiar-se dels seus pecats

Aquesta setmana a Una Pausa per al Cinema, MnPeio Sánchez presenta i reflexiona sobre la darrera pel•lícula del xilè Pablo Larrain, El Club. Un film guardonat a diversos festivals de cinema com el de Berlin 2015 o el de Sant Sebastian.


Sinopsis

El director Larrain presenta una història sobre quatre sacerdots que viuen en un poble costaner amb una monja, que fa de guardiana. La veritat és que aquests quatre religiosos pretenen mantenir-se aïllats per tal de mantenir ocults els seus pecats comesos durant la dictadura, els quals els tenen turmentats pretenen oblidar-los. Aquest desig serà envà, ja que vindran tres visitants, entre els quals, el primer serà un sacerdot amb pecats de pederàstia que els farà fer front al seu passat.

Inquietant però amb dos plans

La pel·lícula és ràpida, i aquest és un dels èxits del director, que treballa dins un ambient tancat, la casa on s’amaguen els mossens, i ho fa a partir d’un drama sobre la realitat d’aquests quatre protagonistes. “Una pel·lícula inquietant i bona, però que amb una lectura ideològica transforma la realitat del mal”, explica Mn. Sánchez.

Segons l’especialista l’argument mostra “dos plans, i pot resultar enganyosa”. Ja que, a parer seu, reflexiona sobre el tema amb enginy, però alhora “planteja que els sacerdots pecadors son una realitat de tota l’església”, que queda transmesa com una “institució nefasta per a la societat encobrint el mal”.

Riures àcids

Alguns crítics han lloat la capacitat del director per “posar el dit a la nafra”, per l’impacte que fa davant l’espectador, i titllen el film de “desagradable pertorbador terrorífic i hostil”. Un món obscur que es representa amb unes càrregues d’ironia. Es tracta d’un drama sobre quatre mossens, però amb dosis d’humor que, com explica el director del film “apel·la a la intel·ligència i converteix el discursiu en quelcom directe”, i “permet que la gent es rigui quan no hi hauria”.

T'interessarà ...