Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El Cardenal Sistach tanca el Cicle de conferències quaresmals

L'arquebisbe de Barcelona va explicar les seves propostes i la seva experiència directa en el Sínode sobre les Famílies que va celebrar-se a Roma

El cicle de conferències quaresmals d’enguany per reflexionar sobre “l’activitat interior i la conversió dels cors” va finalitzar diumenge amb la participació del Cardenal Lluís Martínez Sistach, que va tancar el cicle davant de més de 200 persones explicant les seves propostes i la seva experiència directa en el Sínode sobre les Famílies que va celebrar-se a Roma del 4 al 19 d’octubre del 2014.

Aquesta iniciativa, que es va realitzar a la parròquia de la Puríssima Concepció, va ser tot un èxit, tan per l’acollida que va tenir per part dels feligresos, com per la categoria dels ponents, el director de l’Osservatore Romano, Giovanni Maria Vian i el President del Pontifici Consell per a la Família del Vaticà, Vincenzo Paglia.

Ponència

Dos mil bisbes que venien de tot el món van  proporcionar al Papa un ajut important per conèixer millor la realitat de tota l’Església. Una experiència que el Cardenal Sistach va explicar i que va ser molt enriquidora.

“Participar en una Assemblea sinodal és una experiència eclesial molt intensa i amb els altres bisbes representants de totes les Conferències Episcopals del món es fa un treball sinodal, és a dir, un caminar junts per aconsellar el Papa en el seu servei a tota l’Església universal”, va recordar amb orgull.

Per altra banda, l’Arquebisbe de Barcelona va assenyalar que si el 2014 el sínode es va centrar en els reptes de la família, el d’aquest any tractarà de la vocació i la missió de la família en l’Església i en la societat.

“El Papa va tenir l’encert de no concloure aquest estudi en una sola assemblea sinodal, sinó que es completés amb el treball de la propera assemblea sinodal ordinària al cap d’un any, l’octubre de 2015. Podríem dir que en l’anterior assemblea sinodal tractàrem només o principalment els reptes de la família, veiérem aquesta realitat en les seves situacions fràgils i de fracàs, per tal de deixar un temps per reflexionar, per estudiar, per fer un treball sinodal consultant a les diòcesis, als sacerdots, als laics, a les famílies, abans de la propera assemblea sinodal d’enguany. Fou un veure, enguany serà un jutjar i un actuar”, va remarcar.

Objectius del proper Sínode

El Papa Francesc va assenyalar com a tema de l’assemblea sinodal d’octubre de 2015, la missió i la vocació de la família en la societat i en l’Església. En primer lloc, per presentar tota la bellesa i riquesa del matrimoni cristià per animar als joves cristians a celebrar-lo i preparar-se ben bé per viure’l intensament. En segon lloc, perquè l’Església desitja el bé, la felicitat i la realització dels esposos i fills i això s’assoleix si el matrimoni és reeixit. I, en tercer lloc perquè s’evita els sofriments dels divorcis i els problemes pastorals que se’n deriven.

El cicle de conferències va ser una mostra més de tota la tasca de preparació al voltant de la família que tan va demanar el Papa i que conclourà en un Sínode enguany  que suposa un gran repte per a l’Església Universal. 

T'interessarà ...