El Cardenal Sistach s’uneix a la iniciativa “Scholas Ocurrentes”

Es tracta d’una entitat educativa de bé públic, impulsada pel Papa Francesc, que vincula l’art o l’esport per fomentar la integració social

El cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha participat aquest dimecres en la plantació d’una olivera al pati interior del Palau Episcopal de Barcelona com a símbol de col·laboració amb “Scholas Ocurrentes”, una entitat educativa de bé públic, impulsada pel Papa Francesc, que vincula la tecnologia, l’art i l’esport per fomentar la integració social i la cultura de l’encontre.

Cultura de l’encontre

És imprescindible crear una cultura de l’encontre. Per aquest motiu s’ha de recrear una educació diferent, que recuperi una mirada antropològica i els valors humans essencials i que englobin tota la realitat que viuen els nois. És a dir, una mirada holística i d’integració social: tothom té lloc en aquesta proposta educativa, metges, policies, artistes o els sensesostre. 

Tal com diu el Papa Francesc, les figures estimades popularment eduquen a milions de nens amb el seu exemple, i l’esport i l’art són excel·lents eines per formar valors.

Objectiu de “Scholas”

L’objectiu de “Scholas” és millorar l’educació i aconseguir la integració de les comunitats, amb el focus en les de menors recursos, a través del compromís de tots els actors socials, vinculats a escoles i xarxes educatives de tot el món a partir de propostes pedagògiques, esportives i artístiques.

Per a aconseguir-ho, l’entitat actua a través de quatre línies d’actuació: realitza campanyes de conscienciació sobre valors, com en aquest cas, amb la plantació de l’olivera, també amb el desenvolupament de programes propis per a integrar nens i joves a la comunitat i al món, recolzar projectes educatius o promoure i facilitar la vinculació d’escoles i xarxes educatives de totes les cultures, creences i modalitats del món.

Paraules del Papa Francesc

El pontífex argentí va assegurar, en l’acte de clausura del 7 de febrer en el Congrés Mundial de “Scholas”, que aquesta xarxa d’escoles que agrupa a 400.000 institucions educatives, realitza una tasca de creació de ponts totalment indispensable.

“Scholas vol d’alguna manera reintegrar l’esforç de tots per l’educació, vol refer harmònicament el pacte educatiu, perquè només així, si tots els responsables de l’educació dels nostres nois i joves ens harmonitzem podrà canviar l’educació i per això “Scholas” busca la cultura, l’esport, la ciència; per això “Scholas” busca els ponts, surt de les coses petites i va a buscar-los més enllà i avui dia està manejant en tots els continents aquesta interacció, aquesta entesa.

T'interessarà ...

22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món