Pàgina d'inici > Noticies

El Cardenal Sistach presideix la missa pels màrtirs

Davant mig miler de persones, l’Arquebisbe de Barcelona ha destacat que “de la Paraula de Déu en traiem llum i força per sentir-nos catalans i cristians” Un any més, l’11 de setembre, el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va presidir l’eucaristia pels patriotes catalans convocada per la Lliga Espiritual de la Mare [...]

Davant mig miler de persones, l’Arquebisbe de Barcelona ha destacat que “de la Paraula de Déu en traiem llum i força per sentir-nos catalans i cristians”

Un any més, l’11 de setembre, el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va presidir l’eucaristia pels patriotes catalans convocada per la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, fundada per Torras i Bages el 1899. També van participar en l’eucaristia el bisbe emèrit Joan Godayol i una desena de capellans, entre ells el rector de Santa Maria del Mar i de la Sagrada Família. La celebració, a la que va assistir mig miler de persones, va tenir lloc a la Basílica de Santa Maria del Mar.

Homilia de l’eucaristia

El Cardenal Sistach, en l’homilia, va destacar la importància de la Diada també per l’Església: “La nostra celebració religiosa és un acte important d’aquesta Diada i posa en relleu la presència dels cristians i de l’Església en l’afaiçonament i la vida de Catalunya des dels seus inicis mil·lenaris fins avui”. I ha destacat que cristianisme i cultura catalana estan units: “El naixement, la història i la cultura de Catalunya estan íntimament amarats de cristianisme. És ben cert que el cristianisme ha estat un element molt important en la conformació de la identitat de Catalunya en la seva llarga història”.

L’Arquebisbe de Barcelona també ha explicat quina és la unió entre cristianisme i Catalunya: “Les arrels cristianes de Catalunya ens donen la saba per viure intensament la nostra vida cristiana en el si de la societat i de l’Església. De la Paraula de Déu en traiem llum i força per sentir-nos catalans i cristians, per estimar i defensar el nostre país i tots els seus trets nacionals, per estimar i defensar l’Església, per treballar en la defensa de la nostra cultura i de la nostra llengua, per participar activament en la tasca de l’Església”.

Continuació de la Diada

Al final de la celebració, l’Arquebisbe de Barcelona va encoratjar als organitzadors, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, “institució amarada de sentiment catòlic i patriòtic”, a mantenir aquesta convocatòria anual ja que es tracta d’“un acte important de la Diada”.

Un cop finalitzada l’eucaristia, el Cardenal Sistach va continuar la celebració de la Diada assistint als actes institucionals oficials que van tenir lloc al Parlament de Catalunya.

T'interessarà ...