Pàgina d'inici > Noticies > Sagrada Família

El Cardenal Sistach beneeix la sagristia de Ponent de la Sagrada Família

En la commemoració del cinquè aniversari de la dedicació de la Basílica, l’Administrador apostòlic ha presidit una eucaristia en què van participar gairebé 3000 fidels

Ja està acabada i beneïda. La sagristia de Ponent de la Sagrada Família s’ha convertit en una autèntica joia artística. Amb motiu de la commemoració del cinquè aniversari de la dedicació de la Basílica per part del Papa Benet XVI, s’ha coronat una etapa més de la seva construcció: la benedicció de la primera de les dues sagristies amb què comptarà el Temple. “Demanem al Senyor que tots els qui entraran en aquest lloc es preparin interiorment i exteriorment per les celebracions litúrgiques, per escoltar la Paraula i celebrar els misteris divins”, ha dit el Cardenal Martínez Sistach en el moment previ a la benedicció.

Posteriorment, l’actual administrador apostòlic ha presidit una eucaristia en què han participat més de 3000 fidels i més d’una vintena de corals catalanes. El bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull, ha concelebrat la missa. Els diners de la col·lecta va anar destinats al fons d’ajuda als refugiats gestionat per Càritas Diocesana de Barcelona per tal “d’ajudar a tants germans nostres que pateixen aquesta situació”. La celebració ha finalitzat amb el Cant del Virolai i un sonor aplaudiment cap al Dr. Lluís Martínez Sistach.

Gaudí, autèntic cristià

El Cardenal Martínez Sistach ha dedicat la seva homilia a Gaudí i la dedicació de la basílica, que “ens fa prendre major consciència que som pedres vives de l’Església de Jesucrist”. Després de comentar l’Evangeli de la vídua i prometre que es complirà el calendari previst de finalització de les obres, l’administrador apostòlic ha enaltit la figura d’Antoni Gaudí: “La nostra acció de gràcies en la celebració de l’Eucaristia es dirigeix a Déu per haver-nos donat un home de Déu, un servent de Déu, el nostre estimat arquitecte Antoni Gaudí, cristià exemplar i eminent artista, que ens ha deixat aquesta obra singular i única de la Basílica de la Sagrada Família”.

T'interessarà ...