Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El Cardenal Martínez Sistach inaugura una nova residència universitària a Sant Gervasi

Aquesta nova construcció de La Salle-RESA registra una ocupació mitjana del 95% i està en funcionament des de setembre amb 351 places

El Cardenal Lluis Martinez Sistach va inaugurar oficialment el passat divendres la Residència Universitària del Campus La Salle-RESA. En funcionament des de setembre i amb 351 places, aquesta nova construcció registra una ocupació mitjana del 95%.

En l’acte, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es van viure unes paraules del cardenal arquebisbe de Barcelona, que va demanar que es fomentin valors cristians i de fraternitat a l’edifici desenvolupat per l’arquitecte Robert Terrades. “S’ha de procurar crear a la residència un clima de fraternitat, d’estudi, de conreu de valors i virtuts humanes i cristianes”, va remarcar.   

Per altre banda, l’alcalde, Xavier Trias, va afirmar que aquest tipus de residències són clau per consolidar Barcelona com a un gran centre universitari de referència internacional.

Presidència i benedicció

L’acte va estar presidit per l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el Cardenal Lluís Martínez Sistach, i va comptar també amb l’assistència del Dr. Josep Maria Garrell, Rector de la Universitat Ramon Llull; el Germà Josep Guiteras, president de la Fundació Universitat i Tecnologia La Salle; Josep M. Santos, director general de La Salle Campus Barcelona-URL; i la Sra. Concha Osácar, consellera de RESA i ENCAMPUS.

Un cop finalitzades les ponències, tots els presents es van desplaçar a la residència, on el cardenal Martínez Sistach va realitzar la corresponent benedicció de l’obra per posteriorment inaugurar-la de manera definitiva amb una tallada cinta i  descobrint una placa commemortavia.  

Projecte d’internacionalització

El projecte de residència és fruit de l’acord entre La Salle Catalunya i RESA per donar cabuda a l’augment de la internacionalització del Campus de La Salle i de la ciutat de Barcelona, i de la previsió d’augment de la població d’estudiants universitaris interessats en disposar d’allotjament al barri de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Un 22% dels alumnes actuals de La Salle-URL són actualment internacionals.

La residència, dissenyada per Terradas Arquitectes, està gestionada per RESA i va començar la seva activitat aquest curs acadèmic 2014-15. Amb un total de 351 places, té una ocupació mitjana del 95%. D’aquestes estades, el 90% són de llarga duració, tant de curs complert com d’estades mensuals, de les quals un 40% són estudiants internacionals. La resta són estades curtes destinades bàsicament a professors visitants, participants a congressos i seminaris.

T'interessarà ...