Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El Cardenal Martínez Sistach convida els cristians a respondre a les necessitats de la societat actual

El Cardenal Arquebisbe va presidir una missa a Santa Maria del Mar per les víctimes de 1714

Amb una gran assistència de feligresos, el Cardenal Sistach va presidir a Santa Maria la missa per pregar pels difunts de la Guerra de 1714. Aquesta celebració,  que se celebra cada 11 de setembre en commemoració del 3er Centenari d’aquesta data, va servir per recordar l’estreta i llarga vinculació dels cristians amb aquesta terra.

“Els cristians del nostre país ens reconeixem i ens refermem en la tradició ininterrompuda de fidelitat a Catalunya. El manament nou d’amor que Jesús ens ha deixat, comporta estimar a totes les persones, però també les realitats socials”, va apuntar el Cardenal Arquebisbe de Barcelona. A més va recordar que els laics cristians han d’estar presents en la societat, comprometent-se en el camp de la política la cultura i l’economia, aportant els continguts i els valors de l’Evangeli a les realitats temporals de la societat per tal que creixi la justícia, la fraternitat i la solidaritat.

Epístola a Diognet

Fent referència al Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats, el Cardenal Sistach va recordar un text dels inicis del cristianisme, del S. II de la era cristiana, l’epístola a Diognet, que descriu com els cristians s’integraven en les ciutats amb la il·lusió de ser l’ànima de la societat dels seus temps.

“Avui que observem un cert decandiment dels valors cristians, més que abandonar-nos a la lamentació i el retret, hem de revisar si som prou generosos per assolir una presència activa i comunicativa de la nostre fe en el teixit social, cultural i institucional de la societat catalana”, va reflexionar el Cardenal Arquebisbe de Barcelona.

Com els cristians de la carta a Diognet, el Cardenal va remarcar que els cristians han de ser l’ànima de la societat catalana per tal d’aportar els continguts, les virtuts i els valors de l’Evangeli de Jesús. A més, va posar èmfasi en el paper que L’Església i els cristians han de practicar per  dur a terme les set obres corporals i les set obres espirituals de misericòrdia que tenen present i valoren tan les necessitats materials de la persona humana com les espirituals.   

T'interessarà ...