Pàgina d'inici > Noticies

El cardenal de Barcelona, nomenat membre del Sínode de Bisbes

COMUNICAT DE PREMSA El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, ha estat nomenat per Benet XVI membre de la XIII Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, que tindrà lloc al Vaticà del 7 al 28 d’octubre pròxim, sota el lema La nova evangelització per la transmissió de la fe cristiana Al Sínode del [...]

COMUNICAT DE PREMSA

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, ha estat nomenat per Benet XVI membre de la XIII Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, que tindrà lloc al Vaticà del 7 al 28 d’octubre pròxim, sota el lema La nova evangelització per la transmissió de la fe cristiana

Al Sínode del Bisbes hi participen els bisbes elegits per les respectives Conferències Episcopals i els qui el Sant Pare designa personalment. El cardenal Lluís Martínez Sistach agraeix al Sant Pare aquesta deferència i participarà en els treballs del Sínode comptant amb la pregària dels diocesans.

El Sínode, presidit pel propi Sant Pare, abordarà la transmissió de la fe cristiana en l’actual context mundial, marcat en molts països per la secularització i la indiferència religiosa. Per preparar els treballs que realitzarà l’assemblea sinodal es disposa d’un document titulat Instrumentum laboris, que s’ha elaborat a la llum de les aportacions que han arribat de tot el món sobre un document que feia propostes i plantejava qüestions.

El tema del Sínode constitueix un dels eixos del pontificat del cardenal de Barcelona, ben present en els Plans Pastorals diocesans i en la recent celebració a Barcelona de la Missió Metròpolis i l’Atri dels Gentils. En el seu darrer llibre La Sagrada Família, diàleg entre fe i cultura. Una icona per a l’Església del segle XXI, el cardenal Lluís Martínez Sistach fa un estudi de la temàtica del Sínode dels Bisbes del proper mes d’octubre.

Barcelona, 12 de setembre de 2012

T'interessarà ...