Pàgina d'inici > Noticies

El Cardenal convida a tota l’Església de Barcelona a participar de la Solemnitat del Corpus

El Sr. Cardenal Arquebisbe, s’ha dirigit per carta al clergues i fidels de la diòcesi convidant-los, en aquest Any Sacerdotal, a fer-se presents en la celebració de l’Eucaristia i posterior Processó del Corpus que tindrà lloc el proper diumenge 6 de juny a les 18:30h. al Pla de la Seu.   Us oferim el text [...]

El Sr. Cardenal Arquebisbe, s’ha dirigit per carta al clergues i fidels de la diòcesi convidant-los, en aquest Any Sacerdotal, a fer-se presents en la celebració de l’Eucaristia i posterior Processó del Corpus que tindrà lloc el proper diumenge 6 de juny a les 18:30h. al Pla de la Seu.

 

Us oferim el text de la carta del Sr. Cardenal Arquebisbe:

 

Als preveres, diaques, religiosos, religioses, laics i laiques, membres del Consell Pastoral Diocesà i dels consells parroquials i arxiprestals, escoles cristianes, mestres i professors de religió, dirigents de moviments, associacions i altres entitats diocesanes

 

Benvolguts i benvolgudes,

Em plau d’adreçar-me a tots vosaltres, com és habitual en aquestes dates, amb ocasió de la festa del Corpus. Una festa que, aquest any, celebrarem el diumenge dia 6 de juny.

És ben cert que cada diumenge, tots els cristians, pastors i fidels, celebrant i participant de l’Eucaristia, manifestem la nostra fe en la presència del Crist en el sagrament que ell ens deixà com a memorial seu.

Igualment és cert, però, que hi ha alguns dies amb un caràcter marcadament eucarístic: el Dijous Sant, quan, a l’inici del Triduum Pasqual, commemorem la institució mateixa de l’Eucaristia; i complementant i fent-se ressò del Dijous Sant, la solemnitat del Cos i de la Sang de Crist, just després del temps pasqual ens fa celebrar amb to de festa i de manera pública quina és la fe dels cristians, pel que fa a l’Eucaristia, i amb quina actitud d’adoració hi donem culte, no només dins els nostres temples, sinó també fora, portant processionalment l’Eucaristia pels carrers de la ciutat, perquè Crist vulgui beneir, en passar-hi, tots els nostres conciutadans.

Tenint, doncs, present tot el que concorre en la festa del Corpus Christi és ben adient, per no dir necessari, que per celebrar-la s’uneixi el màxim nombre de clergues i de fidels, per cantar amb una mateixa comunió de sentiments la lloança i l’adoració que cal donar a l’Eucaristia.

Per tant, em plau de convocar-vos a participar en la Missa que presidiré, en aquesta festa del Corpus, al Pla de la Seu (a les 18,30 hores) i a la qual seguirà la Processó en què portarem devotament i acompanyarem el Senyor pels carrers de la nostra ciutat. Als preveres i religiosos us prego també que, en nom meu, convideu els fidels de les nostres parròquies, comunitats i associacions a participar en aquests actes de la festa del Corpus.

Us saluda amb tot afecte i us beneeix,

 

† Lluís Martínez Sistach

Cardenal Arquebisbe de Barcelona

 

El sacerdot home de la caritat.

Missatge de la Comisión Episcopal de Pastoral Social de la CEE amb moti de la Solemnitat del Corpus.

T'interessarà ...