El Cardenal celebra amb la premsa la festa de Sant Francesc de Sales

Uns 30 periodistes acudeixen al dinar de germanor organitzat per l’Arquebisbat de Barcelona El cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, es va reunir amb els periodistes dels diferents mitjans de comunicació en un dinar de germanor per tal de celebrar la festivitat del sant patró d’aquesta professió, Sant Francesc de Sales, que s’escau [...]

Uns 30 periodistes acudeixen al dinar de germanor organitzat per l’Arquebisbat de Barcelona

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, es va reunir amb els periodistes dels diferents mitjans de comunicació en un dinar de germanor per tal de celebrar la festivitat del sant patró d’aquesta professió, Sant Francesc de Sales, que s’escau aquest dijous, 24 de gener.

El cardenal va agrair als mitjans de comunicació la seva col·laboració en divulgar la “bona notícia de l’Església, i la tasca eclesial a favor dels més desafavorits, especialment en aquest temps de crisi”. “Necessitem la vostra tasca – va afegir – per comunicar, encara millor, el paper de l’Església en la nostra societat, compromesa a construir una societat més justa, més humana; i necessitem, també, la vostra col·laboració per fer arribar l’anunci de l’Evangeli, a tanta gent que cerca un sentit a la seva vida. Us agraeixo profundament la vostra col·laboració, sempre professional i eficaç”.

El cardenal va obsequiar a cadascun dels presents amb un exemplar, amb una dedicació personal, del seu llibre La Sagrada Família. Un diàleg entre Fe i Cultura.

El dinar es va iniciar amb una pregària pels periodistes, que fou publicada aquest dimecres pel Pontifici Consell per les Comunicacions Socials, on es proposa la tasca del professional dels mitjans de comunicació com un servei a la veritat.

Hi foren presents més de trenta professionals representant tots els mitjans de comunicació social (premsa escrita, radio, televisió, portals web, etc); i tots el professionals (des de directius de grans cadenes i diaris, fins a reporters i gràfics de societat i religió);  tant de mitjans generalistes i eclesials; figures mediàtiques i professionals “a peu del carrer”.

Pregària pels periodistes 

“Senyor, Tu ens has cridat a servir els altres a través dels mitjans de comunicació. Dóna’ns  el do de fer-ho sempre en l’obediència i a la veritat, amb el coratge personal que ens calgui, a fi efecte que la veritat no sigui mai traïda. Ajuda’ns, també, a conjugar la veritat amb caritat, per no ferir la dignitat de ningú i promoure en tot, tant com ens sigui possible, la justícia i la pau. Què no fem distinció de persones, i sapiguem proposar les nostres idees amb humilitat, honestedat i llibertat de cor. Dóna’ns  el do d’esser també testimonis de l’amor que ve de Tu, la veritat que allibera i salva. Tu que vius i regnes amb Déu Pare, pels segles dels segles. Amén”.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...