Pàgina d'inici > Noticies

El Cardenal beneeix el nou edifici del Químic de Sarrià

Mons. Sistach ha posat en relleu “el prestigi del que gaudeix l’Institut en la nostra societat i en l’ambient universitari” L’Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, ha beneit, aquest dimecres, el nou edifici de l’Institut Químic de Sarrià (IQS) durant la seva inauguració oficial. El Cardenal va dedicar unes paraules amb les que va voler […]

Mons. Sistach ha posat en relleu “el prestigi del que gaudeix l’Institut en la nostra societat i en l’ambient universitari”

L’Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, ha beneit, aquest dimecres, el nou edifici de l’Institut Químic de Sarrià (IQS) durant la seva inauguració oficial. El Cardenal va dedicar unes paraules amb les que va voler destacar “el prestigi del que gaudeix l’Institut en la nostra societat i en l’ambient universitari” i va explicar que “aquests centres universitaris eclesials posen en relleu el servei que l’Església presta a la societat i el paper que realitza en el món de la cultura. En les vostres aules i en el vostre campus doneu als alumnes una formació sòlida humana, científica, tècnica i espiritual. Prepareu els homes i dones de la societat en els coneixements pertinents i els hi oferiu els valors evangèlics i la riquesa de l’humanisme cristià, per tal que ho puguin posar en pràctica durant tota la vida”.

Assistens a l’acte

També va parlar el president del patronat de la Fundació IQS, Mn. Enric Puig Jofra, qui ha destacat que aquest és “un projecte que té com a principal objectiu crear talent, potenciar la innovació i impulsar l’esperit emprenedor”. En aquest nou edifici, situat als terrenys de l’antic aparcament i del laboratori Seat de l’automòbil, s’adscriuen els estudis d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE), de la School of Management, i els de formació continuada, de l’IQS Executive. Compta amb 10 plantes i una superfície total construïda de 10.800 m2, dels quals 5.600 m2 es destinen a ús docent.

A l’acte ha assistit el príncep Felip, que ha destacat la “trajectòria centenària” del centre i la seva “contribució a un model sostenible de creixement basat en un coneixement integrador que generi més i millors llocs de treball”.

També era allà el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, qui va assenyalar les claus de l’èxit d’IQS: “la xarxa d’exalumnes IQS, la relació amb les empreses, l’autofinançament, la internacionalització i l’excel·lència acadèmica és el que garanteix l’èxit d’IQS i de qualsevol universitat d’arreu del món. És per això que podem dir que IQS és un model d’èxit i un institut de referència clau per al progrés econòmic de Catalunya”.

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, es va mostrar “orgullós de trobar-me aquí com a pare d’un exIQS i com a alcalde de Barcelona”. I va destacar l’actitud que IQS imprimeix en els nois que hi estudien i la feina que realitza fomentant la capacitat de creativitat i d’excel·lència entre els seus alumnes.

Núria de Gispert, presidenta del Parlament, va assenyalar la valentia, l’experiència i el coneixement que ha demostrat IQS assumint un projecte com aquest i aixecant un edifici tan magnífic en uns temps tant difícils. I va expressar el reconeixement que es mereix la Companyia de Jesús per la seva aportació a l’educació catalana.

A l’acte també hi van assistir, entre altres, María Llanos de Luna, delegada del Govern a Catalunya; Montserrat Gomendio, secretària d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats; Lluís Magriñà, provincial de la Companyia de Jesús a Catalunya; Josep M. Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; i  Pere Regull, director general IQS.

Finançament

IQS ha aconseguit 2,2 milions d’euros d’empreses privades i patrocinadors individuals, entre els quals hi ha molts exalumnes, a través d’IQS Fundació Empreses amb un total de 30 aportacions diverses, dues extraordinàries de Ciments Molins i FCC, amb un conjunt de 20 aules i altres espais apadrinats.

T'interessarà ...