Pàgina d'inici > Noticies

El Cardenal amfitrió del bisbe i preveres d’Alguer

El bisbe d’Alguer i 30 preveres visiten Barcelona i Montserrat Del 21 al 24 de gener visiten Barcelona i el monestir de Montserrat un grup de trenta preveres de la diòcesi d’Alguer-Bosa, presidit pel bisbe de la diòcesi, el salesià Mons. Mauro Maria Morfino. Com es recordarà, a l’Alguer, es parla un dialecte del català [...]

El bisbe d’Alguer i 30 preveres visiten Barcelona i Montserrat

Del 21 al 24 de gener visiten Barcelona i el monestir de Montserrat un grup de trenta preveres de la diòcesi d’Alguer-Bosa, presidit pel bisbe de la diòcesi, el salesià Mons. Mauro Maria Morfino. Com es recordarà, a l’Alguer, es parla un dialecte del català per unes 20.000 persones, anomenat l’Alguerés.

El grup es va hostatjar a la Residència del Seminari Conciliar, on foren acollit pel rector Mn. Josep M. Turull. El dilluns dia 21 a la tarda varen fer una dedtinguda visita a la basílica de la Sagrada Família, acollits i acompanyats pel Sr. Cardenal Arquebisbe, Dr. Lluís Martínez Sistach, que al final de la visita presidí la pregària de les Vesperes i una missa concelebrada amb tot el grup a la cripta del temple. El Sr. Cardenal pronuncià l’homilia en italià.

El programa del dimecres, 22 de gener, va incloure una conferència del Sr. Cardenal Martínez Sistach, al Seminari Conciliar, sobre la realitat, objectius  i projectes pastorals de l’Arquebisbat. Durant la tarda, varen realitzar una visita a Ciutat Vella, visitant el Barri Gòtic i els temples de Santa del Mar, Santa Maria del Pi, Sants Just i Pastor, la Mercè i la catedral, on varen concelebrar l’eucaristia a la cripta de Santa Eulàlia. El guia per aquestes visites fou el Dr. Josep M. Martí Bonet.

El programa del dijous 23 de gener inclou una conferència al Seminari Conciliar, a càrrec de Mn. Bruno Bérchez, delegat diocesà de Pastoral de Joventut, amb el complement de la intervenció de Mn. Robert Baró.  Després, visitaran la basílica del sagrat Cor del Tibidabo, on concelebraran la missa, que presidirà el bisbe Mons. Mauro M. Morfino. Durant la tarda, està revista la visita al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), amb explicacions d’Albert Estrada i la pregària de les Vespres.

El divendres, darrer dia complert de la seva visita, el grup es traslladarà al monestir de Montserrat, on, a les 11 hores, participarà a la ,missa conventual, que presidirà el bisbe Morfino. Després, el grup serà rebut pel P. Abat, Josep M. Soler i assistirà al cant de l’Escolania. Després de compartir el dinar amb la comunitat de monjos, el grup farà una visita al monestir i a l’entorn, acompanyats pel P. Ignasi M. Fossas, prior del monestir. Per al matí del dissabte 25 de gener tenen previst el seu retorn a Sardegna per via aèria des de l’aeroport de Girona

T'interessarà ...