Pàgina d'inici > Noticies

El cardenal a les famílies: defenseu la vida

COMUNICAT DE PREMSA El cardenal de Barcelona encoratja les famílies a defendre la vida en qualsevol circumstància El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, va presidir ahir dissabte la celebració de la missa a la basílica de la Sagrada Família, dins la Setmana de la Família i la Vida, en el marc de les [...]

COMUNICAT DE PREMSA

El cardenal de Barcelona encoratja les famílies

a defendre la vida en qualsevol circumstància

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, va presidir ahir dissabte la celebració de la missa a la basílica de la Sagrada Família, dins la Setmana de la Família i la Vida, en el marc de les accions evangelitzadores de la «Missió Metròpolis».

La tarda va començar amb una catequesi a les famílies que omplien la basílica, que havien estat convocades a través de la Delegació Diocesana de la Família i de moviments que treballen a favor de la vida humana. A totes elles les va encoratjar a iniciar els seus fills en el coneixement de Jesús, a través del diàleg, la pregària, la catequesis i la missa dominical. «Pregueu amb els vostres fills, pregueu en família, perquè la família que prega unida resta unida», va afirmar.

Més tard, durant la seva homilia, el cardenal de Barcelona va situar la família com a bressol de la vida humana. «La vida humana no és nostra, és de Déu i és sagrada i inviolable. I ho és tota vida humana, especialment la vida dels encara no nascuts. L’Església ha defensat sempre la vida com un do molt preuat de Déu», va manifestar. «Sempre hem defensat la vida humana des del primer moment de la seva concepció i hem posat en relleu la gravetat de l’avortament i de l’eutanàsia».

Per concloure, el cardenal de Barcelona va exhortar els cristians a «treballar per fomentar la cultura de la vida, en contra de la cultura de la mort que es fomenta amb l’avortament i l’eutanàsia. Amb aquesta veu profètica els cristians presten un servei molt important a la vida, les famílies i la societat», i va encoratjar els cristians compromesos en la vida política a «treballar per tal que la seva actuació estigui sempre al servei de la defensa, protecció i promoció de la vida humana».

Barcelona, 25 de març de 2012

T'interessarà ...