Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El bisbe Taltavull reviu el seu passat salesià en la festivitat de Maria Auxiliadora

L'auxiliar de Barcelona va presidir el passat dissabte la missa d'aquesta verge estretament vinculada a Don Bosco

El passat dissabte, dia 24 va tenir lloc la festa de Maria Auxiliadora en el santuari del carrer Rocafort de Barcelona on hi ha el Col·legi i la comunitat salesiana. Va ser una celebració d’acció de gràcies pels 200 anys de la proclamació de l’advocació de Maria, Auxili dels Cristians i pels 100 anys de la presència mariana en aquesta barriada de Barcelona. 

Processó

La celebració va començar amb la tradicional processó amb la imatge, que passant pel pati del Col·legi, va sortir fent-se present recorrent el carrer fins a fer l’entrada al Santuari per la porta major, mentre tota l’assamblea la rebia amb el càntic de la Salve.

A continuació, va tenir lloc la celebració de l’Eucaristía presidida pel Bisbe Auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavull, qui d’entrada va manifestar el seu goig i agraïment com antic alumne salesià per participar en aquesta festa mariana. 

Homilia

En la seva homilia, va glossar la figura de Maria comparant-la amb l’Església com la Mare que dóna a Crist perquè s’escolti i segueixi. Va fer referència a la necessitat de trobar-nos constantment amb ell, com insisteix tant el Papa Francesc- perquè d’aquesta trobada en neix la joia de l’Evangeli, el goig de ser cristià. Va insistir, sobretot, en la invitació que fa a Maria d’escoltar i fer cas de Jesús, quan a les noces de Canà diu als cambrers: “Feu tot el que Ell us digui”.

Una Eucaristia molt participada i amb una església plena que va manifestar per part de la gent un ambient familiar i comunitari que va mostrar una vegada més la devoció mariana i l’estimació a la comunitat salesiana. 

T'interessarà ...