Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El bisbe Taltavull, en la commemoració del nombre 1000 de la revista Cristiandat

L'acte, que va reunir a gairebé quatre-centes persones, va estar presidit per l'auxiliar de la ciutat, Sebastià Taltavull, i va comptar amb la intervenció del vicepresident de la Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina, Guzmán Carriquiry

El passat dissabte 7 de febrer va tenir lloc la commemoració del nombre mil de la revista Cristiandad a la seu de la Fundació Balmesiana de Barcelona. L’acte, que va acollir a gairebé quatre-centes persones, va estar presidit pel bisbe auxiliar de la ciutat, Sebastià Taltavull, i va comptar amb la intervenció del vicepresident de la Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina, Guzmán Carriquiry, el seglar de major rang a l’Església Catòlica.

Carriquiry va traçar un recorregut sobre el paper del laïcat al llarg de l’últim segle per demanar un nou compromís basat en l’exhortació apostòlica Christifideles Laici, de sant Joan Pau II. Així, va explicar que “només qui reconeix Déu pot acudir a la realitat, perquè Crist constitueix el centre efectiu de la història”. Per això, va interpel·lar als assistents assegurant que “l’Església necessita imperiosament recuperar l’esperit contemplatiu, el pulmó de l’oració”.

Profund examen de consciència

Després de parlar de la importància de la família “arrelada en el sagrament del matrimoni”, va citar diverses frases del papa Francesc en què insisteix en la importància de la missió. Aquesta -va dir- no és altra cosa que compartir el do de la trobada amb Crist “que ens ha transformat”, i que “no es realitza per proselitisme sinó per atracció a manera d’osmosi, de persona a persona”. En aquest sentit ha assegurat que “tant les diòcesis com els moviments eclesials han de fer un profund examen de consciència”.

El doctor Carriquiry va tancar la seva intervenció recordant que “l’Església no és nostra, sinó de Déu” i va demanar que el senyoriu de Crist “sigui experimentat de nou en la seva bondat, riquesa i veritat” i no com a discurs formal. “Tota comunicació i apostolat comencen i es nodreixen de genolls”, ha conclòs.

Paraules del bisbe Taltavull

En l’acte de commemoració de la revista Cristiandat, el bisbe Sebastià Taltavull va realitzar un discurs centrant-se en el Sagrat Cor de Maria. “La festa ens porta a celebrar com aquesta immensitat de l’amor de Déu ens arriba de la millor manera que podía arribar, ja que no podem separar de cap manera el Cor de Jesús de l’Immaculat Cor de la seva mare, Maria, a la vegada Mare de Déu i Mare nostre, i proclamada al final del Concili Vaticà II: Mare de l’Església”.   

A més, l’auxiliar de Barcelona va explicar com Maria ens obria el cor a Déu a través del seu exemple. “Què fa Maria? Com entén la seva vocació?, Com descobreix la voluntat de Déu? Ella ens ensenya que el qui està atent a Déu està preparat per estar també atent al que succeeix al seu voltant i fer-se preguntes com aquestes: Què m’està dient Déu en aquest moment, què m’està dient a través d’aquesta persona o aquest esdeveniment? Què espera de mi? Què vol de mi?”

També es va servir un dinar en què es van llegir algunes de les desenes d’adhesions rebudes per la celebració del número mil de la revista Cristiandat. Bisbes, sacerdots, religiosos i religioses de tot el món de parla hispana, així com diversos moviments eclesials, van voler agrair la tasca d’aquesta revista al llarg de més de setanta anys com a mitjà segur de formació intel·lectual i espiritual.

Immaculat cor de Jesús

El dia abans, també amb motiu del número 1000 de la revista Cristiandad, es va celebrar una multitudinària Eucaristia presidida per monsenyor Taltavull. En ella, l’auxiliar de Barcelona va posar èmfasi en el cor de Jesús al nostre cor. “Demanar-li que el nostre deixi de ser un cor de pedra per a convertir-se en un cor de carn, fet tot ell de tendresa i d’amor misericordiós, orientat totalment a estimar sempre, sense interrupció ni infidelitat”.

Seguint aquesta línia, el bisbe Taltavull va afegir que “celebrant l’Eucaristia, hem de tenir clar que la mística d’aquest sagrament té un caràcter social. El programa del cristià, el programa del bon Samarità, el programa de Jesús és un cor que veu.  Aquest cor veu on es necessita amor i actua en conseqüència”. 

T'interessarà ...