El bisbe Sergi convida els universitaris a treballar la intel·ligència espiritual

El Seminari Conciliar de Barcelona acull l'Eucaristia universitària de final de curs 2017-2018

Aquesta setmana s’han reunit els universitaris per acomiadar el curs. La trobada va tenir lloc al Seminari Conciliar de Barcelona on no van faltar el delegat de Pastoral Universitària, Mn. Bruno Bérchez, així com, el bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo. Va ser una celebració d’acció de gràcies, per tants moments viscuts durant aquests mesos. Alhora, una missa de comiat per recollir energies fins al proper curs, 2018- 2019.

Homilia

«Treballeu aquest estiu, i sempre, la intel·ligència espiritual». Aquest va ser el desafiament que Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona, va llançar al centenar d’universitaris aplegats el 21 de juny passat, a la Capella Major del Seminari Conciliar de Barcelona, en la celebració de fi de curs de la Pastoral Universitària.

El bisbe Sergi, que ja havia presidit nou mesos abans la missa d’inici de curs, va convidar la comunitat universitària a no formar-se només en l’especialització requerida per les respectives disciplines, sinó a fer una aposta decidida pel creixement i maduració espiritual. En aquesta disciplina, va recordar el prelat, Jesucrist sempre serà el millor rabbí, el millor mestre, aquell que ens ensenyarà com cap altre a adreçar-nos a Déu com a «Abba» (Pare).

Principal repte

El bisbe auxiliar de Barcelona, fins fa poc professor a la Facultat de Filosofia de la Ramon Llull, va citar el gran Xavier Zubiri. Una figura que el fascina, per instar tothom a «estar siendo en Dios».«Aquest és el nostre principal repte com a cristians», va dir el bisbe. Viure permanentment tornats cap a Déu i fer de la nostra vida una ofrena agradable. «La intel·ligència espiritual no ha de ser un afegitó més entre moltes altres, sinó el pilar que ha de fonamentar tota la nostra formació acadèmica i humana», va afegir convençut.

«Acabem aquest curs 2017-2018 —va concloure Mons. Sergi Gordo— posant-lo als peus de l’altar i donant gràcies al Senyor per tot el que hem viscut i après.»
L’Eucaristia presidida pel bisbe Sergi i concelebrada per diversos consiliaris de la Pastoral Universitària de Barcelona va comptar amb la presència d’alguns dels nous directors de les delegacions diocesanes d’anunci i iniciació cristiana i de pastoral de fe i cultura.

T'interessarà ...

17 Maig, 2019
La germana teresiana guardonada per la seva trajectòria, aplicant el personalisme de Mounier vinculat amb Santa Teresa en totes les etapes de la seva vida