El 2021 les torres dels Evangelistes estaran finalitzades

La Sagrada Família explica l'estat de les obres i descobreix com seran els terminals que coronaran les torres de Marc, Mateu, Lluc i Joan

[Sagrada Família] La Sagrada Família entra en la recta final de la seva construcció, centrada en l’aixecament de les sis torres centrals. El 2021 està previst que les quatre torres dels Evangelistes (Mateu, Marc, Lluc i Joan) estiguin finalitzades. Per aquest motiu, la Sagrada Família ha presentat aquest matí en roda de premsa com seran les escultures que coronaran cadascun dels terminals del Evangelistes, obra de l’escultor Xavier Medina Campeny.

«Les torres dels Evangelistes estaran culminades per les quatre figures amb què la iconografia cristiana els ha representat tradicionalment: un àngel en el cas de Mateu, un lleó en el de Marc, un bou en el de Lluc i una àliga en el de Joan», ha explicat avui Jordi Faulí, arquitecte director de la Basílica.

Finalització de les torres el 2022

Actualment, les torres dels Evangelistes arriben al novè nivell dels tretze que tindran. Excepte la torre de l’Evangelista Lluc, que ha estat la primera a arribar al desè nivell. La torre de la Mare de Déu es troba al quinzè nivell dels dinou que tindrà i la torre de Jesucrist arriba al tercer nivell. Totes elles superen ja els 100 metres d’alçària. És a dir, Tal com s’ha explicat, aquests cimboris centrals, actualment en construcció, s’enfilaran fins als 135 metres d’alçària i estaran coronats l’escultura de cada un dels evangelistes: Marc, Mateu, Joan i Lluc, tots ells  obra de Xavier Medina Campeny, i cada un amb la seva simbologia i fets a imatge d’allò que va projectar Gaudí.

Portes Obertes

D’altra banda, amb motiu de les Portes Obertes d’enguany, la Sagrada Família ha sortejat 30.000 entrades per accedir al temple. Així, els dies 20, 21 i 23 de setembre. Els guanyadors del sorteig podran veure en directe com seran les escultures que culminaran les torres, a través dels prototips dels terminals dels Evangelistes a escala 1:5 que s’exposaran a pla de temple fins al 24 de setembre.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Octubre, 2019
La FJM inaugura el curs amb nou president i amb l’objectiu de potenciar els seminaris, accentuar la sintonització amb les preocupacions d’actualitat i ampliar la seva faceta internacional
21 Octubre, 2019
El Mes Missioner Extraordinari posa el seu punt final amb un Tren Missioner que fa parada a Catalunya i que finalitza el seu recorregut amb la Jornada Mundial del Domund