El 2013, l’any del Cardenal Vives i Tutó

Llavaneres commemora durant aquest 2013 el centenari de la mort del seu fill més il·lustre, el cardenal Vives i Tutó (1913-2013) El caputxí Josep de Calassanç de Llavaneres, conegut com el cardenal Vives i Tutó, va ser el llavanerenc més influent ja que va afavorir pastoralment a l’Església catalana. Va ser la mà dreta del [...]

Llavaneres commemora durant aquest 2013 el centenari de la mort del seu fill més il·lustre, el cardenal Vives i Tutó (1913-2013)

El caputxí Josep de Calassanç de Llavaneres, conegut com el cardenal Vives i Tutó, va ser el llavanerenc més influent ja que va afavorir pastoralment a l’Església catalana. Va ser la mà dreta del papa Lleó XIII i Pius X i va destacar per la seva gran capacitat d’organització i treball. Aquest cardenal va morir el 1913 i, per tal de commemorar el centenari de la seva mort, l’Ajuntament de Llavaneres, juntament amb el Museu-Arxiu Vives i Tutó, han organitzat uns actes commemoratius i han decretat aquest 2013 com l’any del Cardenal Vives i Tutó.

Els actes commemoratius recorreran diferents punts de la geografia catalana, on el cardenal hi va viure o treballar, i inclouran activitats litúrgiques, acadèmiques i festives. La presentació dels actes van anar a càrrec de fra Valentí Serra de Manresa, arxiver dels caputxins de Catalunya i biògraf del cardenal Vives, acompanyat de l’alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, i del director del Museu-Arxiu Vives i Tutó, Joan Devesa.

El tret de sortida de l’Any del Cardenal serà el 14 de febrer amb l’encesa de 4.000 espelmes al voltant del monument que Llavaneres dedica a la seva memòria, a l’entrada del poble. Durant tot l’any, hi haurà xerrades, lectures, un simposi internacional i una exposició a diferents poblacions catalanes, a més de Llavaneres: Mataró, Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Igualada i Barcelona. Els actes del centenari es tancaran el 10 de novembre amb un concert al Palau de la Música Catalana amb la Camerart-Orquestra del Maresme.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...