Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

Educació i treball per als joves d’Àfrica

En el nou "Vídeo del Papa", el Sant Pare insta a garantir l'educació i el treball pels joves africans

Francesc ha demanat, a l’última edició de El Vídeo del Papa; que els joves africans puguin accedir a una educació i a un treball de qualitat sense la necessitat d’emigrar. Al vídeo, també ha assegurat que la veritable riquesa del continent són els joves. “Preguem perquè els joves del continent africà tinguin accés a l’educació i al treball en els seus propis països”; ha sostingut el Papa. “Ells han de poder escollir entre deixar-se vèncer per la dificultat o transformar la dificultat en una oportunitat”, ha afegit.

Dades de treball a l’Àfrica

Segons estadístiques de l’Organització Internacional del Treball de l’any 2017, el 12,9% dels joves africans que tenen entre 15 i 24 anys a l’Àfrica sots sahariana estan a l’atur. Mentre que la xifra augmenta a un 28,8% per la mateixa població als països del nord de l’Àfrica. Per la seva part, la UNESCO estima que l’any 2017, gairebé el 60% dels joves africans d’entre 15 i 17 anys no assisteixen a l’escola.

“Si un jove no té possibilitats d’educació, què podrà fer en el futur?”

Es pregunta el Papa. En línia amb la seva preocupació pels temes de la joventut, el Sant Pare ha convocat pel proper un Sínode de Bisbes sota el lema “Els joves, la fe i el discerniment vocacional”. Tindrà lloc a Roma, del 3 al 28 d’octubre.

“Per poder construir un futur de veritable esperança és fonamental que tots els joves africans trobin possibilitats als seus països. El Sant Pare ho ha dit moltes vegades i aquesta vegada ho expressa a la seva intenció d’oració del mes: l’educació i el treball són els pilars perquè els joves africans puguin transformar la realitat de les seves nacions”, ha subratllat el P. Frédéric Fornos SJ, Director Internacional de la Xarxa Mundial d’Oració del Papa i del Moviment Eucarístic Juvenil. “La nostra branca juvenil, el MEJ, està present a 20 països de l’Àfrica al servei d’una educació integral, per tal que, a més d’una formació intel·lectual, puguin tenir una formació espiritual, comunitària i apostòlica”, ha afegit.

T'interessarà ...