Pàgina d'inici > Noticies

Dr. Pié: “Tinc por que l'exhortació quedi en una utopia”

El Dr. Salvador Pié valora l’exhortació del Papa: quin és el seu contingut? com està escrita? com aplicar-la a les diòcesis? L’Exhortació apostòlica del papa Francesc Un document excepcional   Després del primer document del papa Francesc sobreLa llum de la fe, provinent d’un text de Benet XVI, s’esperava aquesta Exhortació apostòlica,El goig de l’Evangeli, [...]

El Dr. Salvador Pié valora l’exhortació del Papa: quin és el seu contingut? com està escrita? com aplicar-la a les diòcesis?

L’Exhortació apostòlica del papa Francesc

Un document excepcional

 

Després del primer document del papa Francesc sobreLa llum de la fe, provinent d’un text de Benet XVI, s’esperava aquesta Exhortació apostòlica,El goig de l’Evangeli, publicada el 24 de novembre, que recull el Sínode sobreLa Nova Evangelització (octubre 2012) i que, alhora, es converteix en el seu document programàtic. El contigut i el to el fan un text excepcional tenint present que sobre la seva temàtica “no és convenient que el Papa reemplaci els episcopats locals” i per això afirma que “percep la necessitat d’avançar en una saludabledescentralització” (n. 16).

Un dels punts més nous és “La transformació missionera de l’Església”, que porta a “una pastoral en conversió”: aquí rau la “inaplaçable renovació eclesial”, que es descriu amb un realisme no habitual en aquests documents (n. 25-33). Com a segon punt s’afronta amb precisió teològica la qüestió de la jerarquia de veritats (n. 34-39), cosa que no es dóna quan, segons el Papa, “es parla més de la llei que de la gràcia, més de l’Església que de Jesucrist, més del Papa que de la Paraula de Déu”. Per això, s’afirma que l’Església és “una mare de cor obert” (n. 46-49).

Extremadament propers són els capítols següents amb l’original sobre “la crisi del compromís comunitari” (cap. II), el nuclear sobre l’”anunci de l’Evangeli” (cap. III), el brillant sobre “la dimensió social” (cap. IV) i la cloenda: “Evangelitzadors amb esperit” (cap V). Un document excepcional, doncs, per al moment present!

 

Dr. Salvador Pié

Expert anomenat pel Papa en el Sínode sobreLa nova Evangelització

 

 

T'interessarà ...