Pàgina d'inici > Noticies > Sínode de la Família

Dr. Giovanni Maria Vian: “El Sínode dels mitjans ha de passar en segon pla”

El periodista i director de 'L’Osservatore Romano', el Dr. Giovanni Maria Vian, obre el cicle de conferències quaresmals de la parròquia de la Puríssima Concepció entorn el Sínode sobre la Família

La Puríssima Concepció ha obert una nova edició de conferències quaresmals, encarades a aprofundir en aquest temps de reflexió en “l’activitat interior i la conversió dels cors”. En total seran tres ponències en relació al Sínode Extraordinari sobre la Família, cada una seguida d’un minut de silenci i d’unes vespres.

“Sínode dels pares” i “sínode dels mitjans”

La primera ponència va anar a càrrec del periodista i director de L’Osservatore Romano, el Dr. Giovanni Maria Vian, que va desenvolupar la seva intervenció titulada  el “Sínode dels pares” i el “sínode dels mitjans” per tal d’aclarir les inquietuds i els punts més rellevants entorn aquest esdeveniment eclesial.

Com explica el rector de la parròquia, Mn. Cors, des del mes d’octubre es va fer molt ressó sobre el Sínode de la Família per part dels mitjans de comunicació, “de manera que, com va passar al Concili Vaticà II”, va haver dos concilis un comunicat pels “mitjans” i un pels “pares”, amb dos missatges.

El periodista Giovanni Maria Vian,  va exposar com aquest esdeveniment ha estat un tema que ha captat a tothom, entre aquests als mitjans, per la seva transcendència, ja que se centra en la família, “la cèl·lula fonamental de la senzillesa humana, on hi ha el reflex de Déu”. Segons va explicar, “La família toca a tot el món” i  “tots hi estem ficats, no només catòlics i cristians, sinó, tot el món”.

El Dr. Vian va destacar que cal lluitar perquè el missatge i les reflexions dels pares sinodals arribin al poble de manera que el “sinode dels mitjans passi en segon terme” i el dels Pares,  “el real”, passi en primer.  Segons aquest, el paper dels mitjans ha estat molt útil de cara a cridar l’atenció del poble, tot i així “els mitjans han de treballar de la manera “més propera possible a la realitat, per tal que es desenvolupi bé aquest debat” que reflecteix el “camí cristià de cada dia”.   

Ponents

La propera conferència tindrà lloc el proper diumenge dia 1 de març, i anirà a càrrec de Mons. Vinzenzo Paglia, President del Pontifici Consell per a la Família del Vaticà, el qual donarà una nova conferència quaresmal entorn la pastoral familiar. La tercera i última conferència, tindrà lloc el 8 de març,  i la conduirà el Cardenal de Barcelona Lluís Martínez Sistach, que parlarà sobre les propostes sinodals i la seva experiència directa en el Sínode.

T'interessarà ...