Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Dr. Andrea Riccardi: “Aquesta iniciativa és molt important perquè proposa el Concili com un somni dels nostres temps”

El Cardenal Lluís Martínez Sistach ha inaugurat el III Simposi sobre el Concili Vaticà II al Seminari Conciliar

El Cardenal Lluís Martínez Sistach ha inaugurat aquest dimecres el III Simposi sobre el Concili Vaticà II al Seminari Conciliar que porta per títol “L’Església, misteri de comunió i missió”.

“Vull saludar especialment a tots els que participeu en aquest III Simposi Internacional sobre el Concili Vaticà II amb motiu del 50è aniversari de la seva celebració. Aquesta tercera edició la dediquem a dos constitucions del Concili: la dogmàtica Lumen Gentium i la Sacrosantum Concilium”, ha assegurat el Cardenal Sistach.

Durant dos dies es comptarà amb la intervenció de teòlegs de la Facultat de Teologia i d’altres centres acadèmics per tal de  donar resposta a la pregunta sobre la identitat d’una Església en sortida que té cura de les perifèries i dels pobres. El Concili Vaticà ha dibuixat el camí de l’Església del segle XXI.

“Fa tres anys es va decidir que arrel del 50 aniversari del Concili Vaticà II valia la pena fer una cosa diferent al que potser altres institucions farien. De tal manera que durant quatre cursos s’anirien dedicant a un tema diferent. El Concili volia que l’Església no quedés tancada dins de la seva visió tradicional”, ha remarcat Mn. Bueno.

La inajornable renovació eclesial, per Andrea Riccardi

El Simposi ha comptat amb un convidat especial, el professor italià Andrea Riccardi, fundador de la Comunitat de Sant’Egidio i antic ministre de la República Italiana, que s’ha encarregat de pronunciar la lliçó inaugural sota el nom  “La inajornable renovació eclesial”. Per al professor Riccardi, amic personal dels darrers papes, el missatge que ha volgut transmetre a tots els presents a l’Aula Magna és molt clar. “El missatge principal és el d’una Església en sortida, una Església que no vol perdre el poble, que vol ser l’ànima del poble i elabora amb el poble. Sortir d’un esperit de declivi. Aquesta és el gran disseny del Papa Francesc, en la represa de la dinàmica evangèlica i del somni del Concili”.

En el 50è aniversari de l’acabament del Concili, l’Església es llança de manera coratjosa a tractar els grans temes que han determinat els darres anys. I per això el tema central és la renovació i reforma de l’Església, en camps tan crucials com la governança interna i la seva presència en el món global. La valoració del professor italià és molt positiva.

“Aquesta iniciativa de la Facultat de Teologia ha estat molt important perquè és una iniciativa que proposa el Concili com un somni dels nostres temps”, ha assegurat. Un somni dels nostres temps  on l’Església construeix el seu futur sobre la roca ferma de l’Evangeli de Jesús. 

 

T'interessarà ...