Pàgina d'inici > Noticies > Jornada Mundial

Dones i Pregària, un camí conjunt

S'acosta el Dia Mundial de Pregària, un esdeveniment que des de finals del segle XIX organitza un grup de cristianes

Enguany el Dia Mundial de Pregària 2014 tindrà lloc el divendres 7 de març a l’Església Evangèlica Martin Luther, C/Brusi, 94,  a les 19h.  El tema de la pregària serà molt atractiu i solidari: “Brolladors d’aigua al desert”. Tothom és convidat a participar a la pregària.

Els seus principis…

L’any 1887 les dones laiques de l’Església Presbiteriana d’Estats Units van fer una crida per dedicar un dia especial a les missions locals que, en el 1889, es van convertir en un dia anual d’oració. Les dones d’altres denominacions es van unir en el Dia Mundial D’oració per les Missions Locals.

L’any 1941 es va formar a Estats Units el moviment interdenominacional de Dones Unides que promovien el dia Mundial de Pregària, unificant tots els grups i esdevenint responsable d’aquest nou moviment ecumènic.

Creixement mundial…

El 1922, les dones del Canadà van començar a organitzar Dies de Pregària. En pocs anys es van formar comitès nacionals en altres països de parla anglesa. A partir del 1927 s’anomenà  Dia Mundial de la Pregària

El 1945, tot considerant els resultats de les dues guerres mundials, va sorgir un gran desig de reconciliació i de pau. Mitjançant el Dia Mundial de Pregària es va incrementar la consciència ecumènica i l’acció conjunta. El 1961, més de 2000 dones de 80 països van celebrar el 75è aniversari del Dia Mundial de Pregària.

El Dia Mundial de Pregària a l’estat espanyol…

El 1950 la Sra. Bell, de l’Església Metodista a Barcelona va començar la celebració i el 1955, la va seguir la Sra. Friedel Gutiérrez. L’any 1959, la Sra. Elena de Taibo va impulsar que es celebrés a Madrid.

.

T'interessarà ...