Pàgina d'inici > Noticies > Entrevistes > Església de Barcelona

Donar-se als altres

Entrevista a Núria Reventós vicepresidenta de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Ll. i Terrassa

De petita, la Núria anava amb els seus avis a la Trobada de les Hospitalitats Catalanes a Montserrat. El 2001, la seva àvia li va demanar que també l’acompanyés al pelegrinatge a Lourdes, i aquella experiència va tenir continuïtat en la seva vida. El que la va atraure més va ser el “donar-se als altres”. “Sovint, volem fer per l’altre, quan el que realment és important és ser amb l’altre”, afirma la Núria Reventós, que és vicepresidenta de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Ll. i Terrassa.

Com se sent donant-se als altres?

Sento que fem camí junts, compartint moments de vida en els quals obres el teu cor, escoltes i acompanyes: un aprenentatge de veure més enllà, de ser conscient que, davant la fragilitat humana, les petites coses com un somriure, una mirada, un gest o una paraula prenen importància. Sento que em poso al servei dels meus germans que ho necessiten; tenint l’oportunitat de sortir de mi mateixa, i és una vivència que em remou per dins i que em transforma.

Què li aporteu al malalt?

Els malalts, les persones discapacitades i la gent gran necessiten sentir-se estimades en el sentit més ampli de la paraula -no trobar-se soles ni excloses-. Des de l’Hospitalitat acollim i vetllem perquè tothom se senti que forma part d’aquesta gran família, oferint-los els pelegrinatges a Lourdes que, com diuen ells, els serveix per “carregar piles”, així com diferents activitats durant tot l’any.

Per què tenir fe és tan important?

Tenir fe és confiar. La fe es viu i es pot manifestar de maneres molt diferents, i això és una gran riquesa per a tots els qui pelegrinem a Lourdes, ja que cadascú s’acosta a Maria de manera personal. La Mare de Déu es va aparèixer a Bernadette, una noia senzilla, pobra i malalta. La fe ens ensenya a estar atents, com Maria, a les necessitats dels altres.

 Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 27 de maig

T'interessarà ...