Pàgina d'inici > Noticies

Diverses persones i obres cristianes, entre les Medalles d’Honor de la Ciutat de Barcelona

Genoveva Massip, Jordi Bonet Armengol i el Taller Escola Sant Camil han estat els guardonats Xavier Trias: “Necessitem a tots aquells que treballeu des de la iniciativa cívica i social per fer una ciutat millor”. L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat les Medalles d’Honor de la Ciutat corresponents a aquest any a 25 persones, entitats i [...]

Genoveva Massip, Jordi Bonet Armengol i el Taller Escola Sant Camil han estat els guardonats

Xavier Trias: “Necessitem a tots aquells que treballeu des de la iniciativa cívica i social per fer una ciutat millor”.

L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat les Medalles d’Honor de la Ciutat corresponents a aquest any a 25 persones, entitats i associacions que per la seva labor professional o social contribueixen al desenvolupament  de la consciència ciutadana  i als valors cívics.

Des de la pàgina web de l’Arquebisbat de Barcelona ens unim a la joia per aquesta concessió i també en l’agraïment a tots els guardonats -persones i institucions- per la seva aportació al civisme. Estem segurs que hi ha nombrosos cristians i cristianes treballant, sovint d’una manera anònima, entre aquestes persones i institucions. Especialment, volem esmentar els noms de sor Genoveva Massip, filla de la Caritat, tan coneguda per la seva labor social, sobretot en l’obra que porta el nom de Santa Lluïsa de Marillac; de Jordi Bonet Armengol, que ha dedicat i dedica la seva vida professional a la realització de la Sagrada Família, l’obra de Gaudí que és avui l’admiració del món; i al Taller Escola Sant Camil, que porten els Germans Missioners dels Malalts Pobres  al barri del Guinardó. A tots i a totes, el nostre reconeixement i la nostra felicitació.

Paraules de l’alcalde

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias  ha destacat que “des de la cultura, la política, l’educació, l’esport, el moviment associatiu, la salut o l’atenció social, tots vosaltres sou referents en la construcció d’una ciutat oberta, solidària, receptiva a la crítica constructiva, i implicada en els moments més difícils”. “Necessitem construir lideratges compartits, us necessitem a tots aquells que treballeu des de la iniciativa cívica i social per fer una ciutat millor”.

Origen de les Medalles

Aquest guardó va ser creat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 1997 amb motiu de la commemoració del centenari de les agregacions dels municipis del Pla, fita històrica en la construcció de la Barcelona moderna. Val a dir que cinc medalles s’atorguen des de l’àmbit de ciutat, i les altres vint restants, a proposta dels diferents Consells de Districte. Es lliuren al voltant de la festivitat de Sant Andreu, el 30 de novembre, patró dels consellers i les conselleres de la capital catalana. A l’acte també hi ha participat el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí.

T'interessarà ...