Diada del Domund 2011

[Delegació de Missions] La missió “Ad Gentes” es refereix a l’activitat de l’església entre pobles, grups humans, contextos socioculturals, on Crist i el seu evangeli no són coneguts o falten comunitats cristianes prou madures. Acull més d’un terç dels fidels de l’Església Catòlica. Depenen de Propagació de la Fe. Les Missions no demanen només ajuda, [...]

[Delegació de Missions]

La missió “Ad Gentes” es refereix a l’activitat de l’església entre pobles, grups humans, contextos socioculturals, on Crist i el seu evangeli no són coneguts o falten comunitats cristianes prou madures. Acull més d’un terç dels fidels de l’Església Catòlica. Depenen de Propagació de la Fe.

Les Missions no demanen només ajuda, sinó compartir la pregària i l’anunci, però també compartir la caritat envers els pobres dels territoris de missió.

Entre evangelització i promoció humana (desenvolupament i alliberament) hi ha efectivament llaços molt forts. Pau VI a l’encíclica “Evangelii Nuntiandi” va aclarir la relació entre l’anunci de Crist i la promoció de la persona en la societat. El testimoni de la caritat de Crist mitjançant obres de justícia, pau i desenvolupament, forma part de l’evangelització, perquè a Jesucrist, que ens estima, l’interessa l’home sencer.

Aquesta  atenció a les necessitats socials, de vegades, és l’únic camí evangelitzador, fent  present l’amor de Déu per als més pobres i necessitats; quan la llibertat religiosa està conculcada amb prohibicions i persecucions, i la presència pública de l’Església queda reduïda exclusivament a les seves activitats caritatives.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

17 Juny, 2019
L’Hospital del Sagrat Cor s’estableix a la parròquia dos dies al trimestre per atendre les necessitats bàsiques dels sense sostre
17 Juny, 2019
El sacerdot Josep María Alsina ofereix un decàleg mostrant les raons per les quals el Cor de Crist arriba als joves
14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer