Pàgina d'inici > Noticies

Dia Mundial en memòria de les víctimes per accidents de trànsit

[Delegació Diocesana de Pastoral del Trànsit] El diumenge dia 17, sota els auspicis de la ONU i l’ UNESCO, es celebra  a tot el mon  el dia que ens fa recordar que existeix un col·lectiu de milions de persones que han sofert la mort d’ un esser estimat en accident de trànsit. Però hi han [...]

[Delegació Diocesana de Pastoral del Trànsit]

El diumenge dia 17, sota els auspicis de la ONU i l’ UNESCO, es celebra  a tot el mon  el dia que ens fa recordar que existeix un col·lectiu de milions de persones que han sofert la mort d’ un esser estimat en accident de trànsit. Però hi han moltíssimes persones  que han quedat amb seqüeles per tota la vida amb infinitat de problemes físics, mentals i socials.

Diariament ens deixen milers de persones en tot el mon i, també, a casa nostra, com a conseqüència dels accidents produïts per els  xocs, sortides de via, atropellaments, excessos de velocitat, senyalitzacions incorrectes i més. I, sovint, motivats per manca d’atencio, egoisme, prepotència, etc .

La nostra responsabilitat com a seguidors de Crist és ser fidels  al missatge engrescador que ens va donar:  ESTIMEU-VOS COM JO US HE ESTIMAT!!!.  

I com ho podem fer?:

Ser conscients que un vehicle es una eina per satisfer unes necessitats, però mai  per ser agressius.  Com a ciutatans d’a peu, saber que som molt vulnerables i, per tant, hem d’ estar desperts davant d’un pas de vianants.  Com a persones que podem anar amb bicicleta  o patinet es important no oblidar que som iguals de fràgils, com els vianants que van caminant per les voreres.

Aquestes reflexions ens han de fer pensar que el do de la vida  es un gran regal, i hem de saber-lo administrar com tantes i tantes vegades ens ho recorden els relats evangèlics.

I avui, en especial, recordem-nos de totes aquelles persones que ja no hi son, les families que han patit i segueixen patint aquest dolor que es molt difícil de esborrar. Sense oblidar a tots aquells que han quedat vius però en condicions que ens dol veure i d’ altres que no veiem per estar en situacions impensables.  I es aquí, en el mon dels que pateixen en vida, on es troben dos grups: els propis afectats física i psíquicament i les famílies i amics que tenen cura dels mateixos.

Preguem per a tots, per els vius i per els morts, creients i no creients, encara que no els coneguem. Preguem, també, per nosaltres per fer sempre el que toca en cada moment, amb l’ ajut  de Sant Cristòfol i l’Arcangel Rafel, que son els nostres protectors en aquest camp de l’existencia.

T'interessarà ...