Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Dia de pregària i reflexió amb el bisbe Taltavull

Vinguts de diferents parròquies, el Casal Bellesguard va acollir a nois i noies per reflexionar en un recés d'advent sobre com és la seva oració

Moments impagables de silenci, reflexió i pregària amb unes vistes privilegiades de la ciutat. Aquest escenari és el que van viure un bon grup de joves al Casal Bellesguard de Barcelona en un Recés que va comptar amb la presència del bisbe Sebastià Taltavull.

Vinguts de diferents parròquies, els nois i noies van reflexionar sobre com és la seva pregària. A partir de les lectures de Santa Teresa i del Papa Francesc van pregar i aprofundir en la seva fe. El bisbe auxiliar de Barcelona va tenir unes paraules per tots ells. “Us diria dues coses: mireu de fer el recorregut, i mireu de parlar amb Jesús, expliqueu-li què us passa, tot el que voleu fer, el que viviu, el que us preocupa, el que us fa feliços…expliqueu-li tot. La pregària és això”.

El bisbe Taltavull, sempre fidel amb el seu compromís amb els més joves, va passar tot el dissabte al costat d’ells, ja que considera imprescindible aquesta proximitat per entendre quins són els seus problemes i les seves inquietuds. “És molt important escoltar-los. Degut a l’experiència que tinc de fa molts anys d’estar amb els joves, crec que el més important ha estat escoltar-los. A partir del que diuen poder comunicar-te donant la teva experiència. No es tracta de teories, sinó que consisteix en comunicar el què tu vius”, va explicar el bisbe auxiliar de Barcelona

Una pausa en el camí

Activitats com aquestes els ajuden a tots ells a realitzar una petita pausa en el camí, a tenir uns moments de silenci i reflexió que ajuden a escoltar-se i entendre’s a un mateix. “Un recés per a joves en un món que va tan ràpid, amb tantes urgències, on precisament l’urgent es menja les coses més importants com el qui sóc, què faig a la vida, quina decisió he de prendre…la pregària ens ajuda a respondre aquestes preguntes. Per això creiem que és tan important aquest tipus d’activitat”, va apuntar Mn Bruno Bérchez, Delegat Diocesà de Joventut de l’Aqruebisbat de Barcelona.

Després de les paraules del bisbe Sebastià, tots els joves van destacar el que el Recés i la pregària els va aportar. Per la Judit, “es tracta d’una bona oportunitat per estar en comunitat, per parlar de les nostres experiències i sentiments”. Per altra banda, la Judit considera que una de les coses que més valora és “la serenitat i la tranquil•litat que aporta. Es tracta d’una trobada amb Déu que et fa pensar sobre el sentit de la vida”. El David, un altra dels participants, afegeix que “en un dia amb tanta feina, on no tens temps ni de pensar en tu mateix, aquest stop, aquesta aturada, sempre funciona”.

T'interessarà ...