Pàgina d'inici > Noticies > Homilies de Santa Marta

Déu, un pare de tendresa que ens estima i allarga la mà

“Déu - diu el Papa Francesc – per comunicar el seu amor tendre de Pare al home, necessita que ens fem petits”, “davant la seva immensitat l’home necessita cercar una dimensió inversament proporcional: la petitesa de cor”

En la festa del Sagrat Cor de Jesús, el Papa Francesc ens convida en la seva homilia de Santa Marta a celebrar l’amor de Déu abocat sobre nosaltres per Jesucrist. Francesc diu: “Déu no espera, sinó que dóna, no parla sinó que reacciona. No hi ha ombra de passivitat en com el Creador entén l’amor vers les seves criatures”.

Aquí hi ha el Cor de Jesús. Francesc ens diu que “Déu ens dóna la gràcia, l’alegria de celebrar en el cor del seu Fill les grans obres del seu amor per nosaltres. Podem dir que avui és la festa de l’Amor de Déu en Jesucrist, l’amor de Déu per nosaltres, l’amor de Déu en nosaltres”.

I com és aquesta estimació de Déu per nosaltres, podem preguntar-nos?. Pel Papa hi ha dos clars aspectes que el defineixen. En primer lloc estimar “està més que en rebre”, i en segon “estimar està més en les obres que en les paraules”. “Si diem –complementa Francesc– que l’Amor està més en donar que en rebre, és que l’amor és “comunicació”: sempre comunica. I si diem que està més en els fets que en les paraules: l’amor sempre dóna vida, fa créixer”.

Francesc diu que per comprendre aquesta estimació de Déu ens cal ser diametralment oposats a Ell, que és omnipotent, i per tant a nosaltres ens cal fer-nos petits, sobre tot petits de cor. Però afegeix, encara, un distintiu particular de l’amor de Déu “Ell ens va estimar a nosaltres primer. Ell està sempre primer que nosaltres, Ell està esperant per nosaltres”. “Quan arribem –completa el Papa– Ell hi és. Quan el busquem, Ell ens busca abans. Sempre està davant nostre”.

“Déu, pare de tendresa que ens estima i que ens dona la mà”, Homilia del Papa Francesc a Santa Marta, divendres 27 de juny de 2014

T'interessarà ...