Pàgina d'inici > Noticies > Homilies de Santa Marta

Déu, mare?

En la seva homilia a Santa Marta, el Papa Francesc ha comparat la tendresa del Senyor amb la d’una mare pel seu fill

Déu ens estima amb la tendresa d’una mare. Aquesta és la conclusió que s’extreu de l’homilia d’aquest dijous del Papa Francesc a la Residència Santa Marta. Inspirat en la lectura del profeta Isaïes, el Sant Pare ha fet una comparació entre Déu i una mare: “Déu es presenta aquí com una mare, com una mare que dialoga amb el seu nen (…) Està [Déu] tan a prop de nosaltres que s’expressa amb aquesta tendresa: la tendresa d’una mamà”.

¿Què és la gràcia de Déu?

¿Una mercaderia?, es pregunta el Papa Francesc. “Sembla que sí”, es respon a ell mateix tot i que matisa que, al llarg de la història, la proximitat de Déu al seu poble “ha estat traïda per aquesta actitud nostra, egoista, de voler controlar la gràcia”. I defineix la gràcia de Déu com la proximitat, la tendresa, perquè “el Senyor no és un comerciant, el Senyor estima, està a prop”. Metafòricament, la gràcia de Déu és com una mare que, gratuïtament, estima el seu nen i aquest nen, alhora, es deixa estimar: “aquesta és la gràcia de Déu”.

Finalment, el Sant Pare aconsella a tots els fidels: “Si nosaltres tinguéssim el valor d’obrir el nostre cor a aquesta tendresa de Déu, quanta llibertat espiritual tindríem! Avui, si tenen una mica de temps, a casa seva, agafin la Bíblia: Isaïes, capítol 41, des del versicle 13 fins el 20. I llegeixin-los”. Així es pot comprovar la tendresa de Déu, similar a la d’una mare.

T'interessarà ...