Pàgina d'inici > Entrevistes

Descobrir-se per creure

Mn. Josep Font és cofundador de NovaHumanitas, una associació sense ànim de lucre que proposa una psicopedagogia del creixement

Mn. Josep Font, prevere de la diòcesi d’Urgell, és cofundador, amb M. Ángeles de los Ríos, de Novahumanitas, una associació sense afany de lucre que proposa una psicopedagogia del creixement de la persona. “Fem el pont entre la psicologia i l’espiritualitat; entre el creixement humà i la santedat evangèlica”, assegura. Els dies 4-5 i 11-12 de febrer tindrà lloc a Barcelona la propera sessió de Novahumanitas, amb el títol “Descobreix-te tu mateix”.

Per què malgrat els avenços en tots els sentits les persones no són felices?

Em sembla que la raó de les insatisfaccions actuals és la manca de vida interior que sovint tenen les persones. S’està abocat cap a fora i s’ignora el món interior. La felicitat és, per a mi, el fruit que es dóna espontàniament quan la persona és el que és. Cal mirar cap a dins per conèixer les pròpies potencialitats i desenvolupar-les.

El subdesenvolupament humà no pot ser conseqüència de la manca de fe que viu la societat?

Són dues realitats que s’interrelacionen. Quan la persona viu superficialment, malgrat que Déu és  sempre imprevisible i sorprenent, li és difícil trobar-se amb Ell; quan la persona baixa a la seva interioritat, el més normal és que el trobi. A Novahumanitas constatem molt sovint que quan les persones que diuen que no creuen fan un veritable camí de creixement humà es troben amb Déu. I també trobem persones amb una fe cerebral o rutinària que reviuen la seva fe profunda en experimentar que estan fets “a imatge i semblança de Déu”.

Què proposeu?

Un treball d’autoconeixement, vivència de les potencialitats personals, cura de les ferides psicològiques i reeducació dels mals funcionaments. Pensem que és a partir del coneixement propi que la persona pot fer un treball de maduració i, com a fruit, ser útil, ser feliç i donar glòria a Déu.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del proper 29 de gener 

T'interessarà ...