Descobrint el retaule de la Mercè

El 6 d'octubre tindrà lloc la conferència davant el retaule de la Mercè a càrrec del Dr. Santi Mercader

Què s’amaga en cada detall del retaule de la Mercè de la catedral de Barcelona? El pròxim 6 d’octubre el Dr. Santi Mercader, historiador de l’art i especialitzat en retaules Barrocs, ho descobrirà. La conferència tindrà lloc a la Catedral de Barcelona a les 12.00 h. Es preveu que tingui una durada de 90 minuts i tindrà un cost de 2 € per persona. En l’acte s’abordaran qüestions històriques i constructives per intentar reconstruir el marc de creació d’aquest encàrrec dins la trajectòria de l’escultor Joan Roig. A més d’això, s’analitzarà la rica i complexa iconografia de l’obra.

Serà la primera vegada que es faci aquesta presentació i s’ha pensat repetir alguna altra activitat d’aquestes característiques una vegada a l’any.

El retaule de la Mercè

El retaule es considera una obra de primer ordre que pretén evocar un esdeveniment històric significatiu; l’acte de fundació i institució de l’Ordre de la Mercè. L’escena central va tenir lloc, segons les fonts mercedàries, el dia 10 d’agost de 1218 a la mateixa catedral de la ciutat comtal. Aquesta ambiciosa composició fou finançada pel canonge Pere Roig i realitzada per l’hàbil escultor Joan Roig pare. Així, el 1688 la Catedral de Barcelona va inaugurar una de les obres més belles i destacades. Una obra que traça profunds llaços identitaris entre passat i present, imatge i significació.

Inscripcions

Per inscriure’s cal reservar prèviament al correu reserves@cataloniasacra.cat. Cal recordar que les places són limitades per a 30 persones; i que el pagament es durà a terme abans de començar la visita. Per més informació poden trucar al número de telèfon: 693 720 202 de dilluns a divendres de 10.00 a 19.00 h.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

16 Octubre, 2019
El cardenal Omella beneeix el nou pis de l’entitat a Barcelona: “més que beneir les parets i taules, vull beneir als que les utilitzen que sou tots vosaltres”