Pàgina d'inici > Noticies > Joventut

Deixar-se trobar per Jesús

La capella del Seminari Conciliar de Barcelona va acollir una eucaristia i una vetlla de pregària per les vocacions presidides pel bisbe Taltavull

La Delegació de Joventut i el Seminari Conciliar de Barcelona es van coordinar per oferir als joves una nit de dissabte difícil de refusar: una eucaristia i una vetlla de pregària per les vocacions, organitzada en el marc del Dia del Seminari. Units en la pregària, joves de la Delegació de Joventut, seminaristes, familiars, religiosos i laics de tota la diòcesi van voler aportar el seu granet de sorra en la pregària per les vocacions.

Voluntat de trobar-se Jesús

A les 20h començava l’eucaristia, presidida pel bisbe Taltavull i concelebrada per Mn. Josep Maria Turull, rector del Seminari, i Mn. Josep Serra, formador. Només començar, Mn. Turull va voler tenir unes paraules de record pel difunt seminarista Marcos Pou. També el bisbe auxiliar de Barcelona va prendre la paraula i va recordar que la seva primera missa com a bisbe va ser al Seminari i que està encara disposat a servir donant la seva vida com va fer Jesús.

En l’homilia, Mons. Taltavull va destacar la necessitat personal de l’encontre amb Jesús. Molts col·lectius tenen la voluntat de trobar-se amb Ell –malalts, joves, ancians- i, tot i que qualsevol pot escoltar la seva crida, només els que tenen un desig profund de trobar-se amb Jesús l’escolten. Perquè és una crida singular que expressa curiositat, admiració i adhesió, i ha de ser cada persona la que doni resposta a aquesta crida: “Voler arribar a Jesús i aprofundir en el seu misteri forma part del nostre itinerari quaresmal”, va expressar el bisbe auxiliar de Barcelona, qui també va animar als participants a preguntar-se si havien vist a Jesús o si s’havien trobat amb Ell.

La trobada amb Jesús –va prosseguir en la seva homilia- s’ha de fer a través de la pregària, del contacte amb les persones, però sempre és necessari veure-ho des de la fe ja que sense un cor net i humil és impossible veure’l. La vocació sacerdotal, tanmateix, consisteix en l’entrega dia i nit perquè “no és la teva vocació només, és el que Ell vol de tu”.

Vetlla de pregària

Amb els cants del grup Light4You, la Vetlla de pregària per les vocacions va acabar d’omplir tota la capella del Seminari. Les pregàries de Santa Teresa de Jesús, amb el seu conegut ‘què maneu que faci jo?’, van protagonitzar la vigília d’oració tot i que també van ser importants els testimonis de Melcior Trèmols i Marc Labori, que hores després serien ordenats diaques a la Sagrada Família.

Ben entrada la nit, tots els assistents van poder gaudir d’un petit refrigeri on van tenir l’oportunitat de parlar amb els seminaristes sobre les seves vocacions.

T'interessarà ...