Debonprofit, per l’aprofitament dels aliments

Aliments aprofitats, sostenibilitat i inclusió social són els punts claus de la jornada contra el malbaratament del menjar

Fotografies: Marc Bartomeus

Debonprofit. Amb aquest nom s’ha iniciat la jornada sobre l’aprofitament d’aliments a Europa. La trobada també ha servit per presentar un nou projecte per reduir el malbaratament a Barcelona. Debonprofit vol ser una botiga que es basi en aliments aprofitats i d’aquesta manera poder garantir la sostenibilitat i la inclusió social a Barcelona.

  Experts europeus

Les intervencions del públic i els aplaudiments no han faltat en una jornada que també ha comptat amb experts europeus que han implantat amb èxit projectes similars al que es vol fer a Barcelona.

Un d’ells és Adam Smith fundador de The Real Junk Food Project, a Regne Unit, una xarxa d’iniciatives per eliminar el malbaratament alimentari basat en el concepte pay as you feel, que permet pagar el que se senti per aquest menjar aprofitat, sigui en forma de diners o de temps. Smith ha impulsat la iniciativa sharehouses on es poden agafar aquests aliments de manera gratuïta o al preu que un esculli. És una gran iniciativa per totes aquelles persones vulnerables que no poden comprar els aliments i també una gran eina de conscienciació de la societat.

Tampoc s’ha volgut perdre aquesta jornada Eva Schwaiger, directora de LeO+ una xarxa d’espais de Càritas Viena destinats a cobrir necessitats alimentàries, treballar l’autonomia de les persones vulnerables i lluitar contra el malbaratament. Schwaiger ha parlat del seu projecte assegurant que LeO+ dona orientació social una vegada a la setmana per gent pobre.

 

Som només 15 treballadors de Càritas, i donem suport a més de 1300 famílies a la setmana

La fila zero

La jornada també ha comptat amb una fila zero d’excel·lència on ha participat el director de Recursos Humans de l’Hotel Arts, Jordi Sala, o l’autor del llibre Los tomates de verdad son feos, Manuel Bruscas, qui assegura que cal perdre aquest estereotip de bellesa cap als aliments. Més tard s’ha procedit al torn de preguntes i aportacions per part del públic que no ha dubtat en dir el que pensava o resoldre els seus dubtes.

En una jornada per acabar amb el malbaratament no han pogut faltar els aliments aprofitats. Un dinar ofert per Nutrició sense Fronteres i amb el servei de persones de la Fundació Formació i Treball han deixat un bon gust de boca a tots els assistents posant el punt final a una jornada que dóna la benvinguda al projecte debonprofit.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer