De la mort a la vida

La Facultat Antoni Gaudí celebra un congrés a Barcelona sobre la resurrecció de la carn per reflexionar sobre l’experiència cristiana del retorn a la vida

En el marc dels col·loquis sobre la resurrecció organitzats per les Facultats de Teologia de Catalunya, Lió i Tolosa, i per Sources Chrétiennes i la Facultat Antoni Gaudí, els propers dies 20 i 21 de novembre tindrà lloc a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona (C/Diputació, 231) la primera sessió sobre la resurrecció carnal.

Una mirada teològica i arqueològica per comprendre el retorn a la vida

Per tal de reflexionar sobre l’experiència cristiana de la resurrecció s’iniciarà aquest congrés amb una mirada a la teologia hispànica dels segles IV a VII, conduïda pel professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, Joan Torra.

La materialitat de l’esperança en la vida més enllà de la mort fa que l’arqueologia tingui molts elements d’estudi per saber com els cristians dels primers segles tractaven els cossos dels seus difunts i dels seus màrtirs. Precisament, el professor Vincenzo Fiocchi-Nicolai, del Pontifici Institut d’Arqueologia Cristiana de Roma, introduirà una sessió específicament dedicada a l’arqueologia funerària i al culte als màrtirs.

La litúrgia, una aproximació a la resurrecció

Aquest congrés també oferirà una perspectiva litúrgica sobre el ressorgiment de la carn, per mitjà de la ponència del professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, Miquel dels Sants Gros. La ponència de dels Sants versarà sobre la litúrgia referida a la resurrecció carnal, en relació amb el ritu hispànic, la simbologia i els espais on es desenvolupa.   

Durant el congrés, els assistents tindran l’oportunitat de visitar les dues seus episcopals antigues de Barcelona: l’actual Catedral i Museu d’Història de la Ciutat, i les recents descobertes fetes a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor. Les inscripcions per poder assistir a aquests actes es podran realitzar a partir del 3 de novembre a través de la plana web de la Facultat Antoni Gaudí. 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

23 Juliol, 2019
Qui van ser els avis de Jesucrist? A continuació expliquem algunes de les tradicions que es coneixen dels dos sants celebrats el 26 de juliol
23 Juliol, 2019
Entrevista a l'advocat Enric Mas, nou vice-governador general de l’Orde del Sant Sepulcre per Llatinoamèrica
22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost