Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

De Dilluns a Dimecres Sant és també Setmana Santa?

Una guia per viure aquests dies de preparació al Tridu

Quan es parla de Setmana Santa en general es pensa en Dijous, Divendres i Dissabte sants, però l’anomenada Setmana Major també comprèn Dilluns, Dimarts i Dimecres. Aquests tres dies ens donen l’oportunitat de disposar del nostre esperit per viure la Passió, Mort i Resurrecció de Nostre Senyor Jesucrist amb veritable fe i recolliment. Què hem de fer en aquests dies?

 El silenci

Cal disposar el nostre esperit i obrir el cor per escoltar la Paraula de Déu. Per això és indispensable apartar-nos del soroll que ens envolta i ens aclapara, principalment amb la idea de les vacances, del descans i d’estar hores i hores davant d’un televisor.

 La reflexió

Són dies propicis per reflexionar sobre la vida que ens ha regalat Déu. La meditació ens ha d’ajudar a entendre on ens trobem i cap a on hem de caminar, segons la voluntat del Senyor. Aquesta reflexió la podem realitzar en un lloc apartat o en grup. També podem participar en les diverses activitats que organitza la nostra parròquia amb motiu d’aquests temps: converses, recessos i altres actes piadosos adreçats a infants, joves i adults.

 La reconciliació

Podem també aprofitar aquests dies per apropar-nos al sagrament de la Reconciliació, on s’experimenta el gran amor misericordiós del Pare bo i compassiu que ens espera per donar-nos el perdó dels nostres pecats.

Guia per fer una bona confessió

Si has decidit utilitzar aquests dies per confessar-te amb un sacerdot, et recomanem fer un petit examen de consciència. Per a això pots basar-te en la següent guia:

Amb Déu

En primer lloc hem de revisar la nostra relació amb Déu. Com va la meva relació amb ell? Realment ocupa el primer lloc en la meva vida? És el motor de la meva existència? Li dono el lloc que li correspon? Vaig a missa tots els diumenges? Tinc present a Déu en despertar i al concloure cada jornada? Si segueixo com estic, m’apropo cada dia més a Déu, o m’estic allunyant d’Ell?

Amb el proïsme

En segon lloc hem de valorar la nostra relació amb el proïsme. Com estem amb els nostres pares? Com anem amb la nostra parella? Com ens portem amb els nostres familiars? Som justos amb tots? Com és la nostra relació amb els companys d’escola o de feina? Ens portem bé amb els nostres veïns? Som caritatius amb els més necessitats, amb els malalts i amb els abandonats?

Amb nosaltres mateixos

Finalment hem de revisar com estem amb nosaltres mateixos.  Som egoistes, orgullosos, cruels, envejosos, ambiciosos, luxuriosos, hedonistes, mandrosos? Viu aquests tres dies amb molta fe, pietat i paciència i tindràs una Setmana Santa diferent, transformadora, que t’omplirà de felicitat amb Déu i amb tots els que t’envolten.

Article publicat pel Setmanari des de la Fe

T'interessarà ...