De celebració amb els salesians

En la festivitat de sant Joan Bosco, tant l’Arquebisbe Omella com el Bisbe Taltavull van acompanyar la comunitat salesiana presidint l’eucaristia a Sarrià i a Horta respectivament

La festivitat de sant Joan Bosco és una data assenyalada en el calendari salesià i, en general, en el de l’Església catòlica. La celebració d’aquesta festa no se la van voler perdre ni l’Arquebisbe Omella ni el Bisbe Taltavull, que es van traslladar a la parròquia Maria Auxiliadora de Sarrià i al Col·legi Sant Joan Bosco d’Horta, respectivament, per presidir l’eucaristia amb motiu de la festivitat.

Mons. Omella, a Sarrià

L’Arquebisbe de Barcelona va presidir la celebració de sant Joan Bosco a la parròquia de Maria Auxiliadora (20h), que va quedar plena de gom a gom. Van concelebrar amb ell el rector de la mateixa, el P. José Maria Maideu, així com tres salesians més.

En la seva homilia, Mons. Omella va destacar les virtuts de la vida salesiana com l’alegria i el treball i va enaltir la figura dels sants però sobretot del fundador dels salesians, sant Joan Bosco, que tenia un gran amor a l’Església, a Maria i als joves més pobres.

En la celebració també va estar present el superior de la comunitat, el P. Antoni Vilarugla, i nombrosos fidels de la parròquia, que van poder saludar l’Arquebisbe al finalitzar la celebració. Mons. Omella va compartir amb la gent que va assistir algunes paraules i, més tard, va sopar amb la comunitat que el va convidar a la celebració de Maria Auxiliadora d’aquest any o del següent.

Mons. Taltavull, a Horta

El Bisbe auxiliar de Barcelona va presidir –coincidint amb la festivitat de sant Joan Bosco- l’acte central del 75è aniversari de l’escola salesiana d’Horta, celebració que clourà el proper 21 de maig amb la festivitat de Maria Auxiliadora. Des de bon matí, per tant, ja hi havia activitats organitzades per a la canalla i per als pares, que van prosseguir amb una ofrena floral a l’estàtua del fundador salesià. El Bisbe Taltavull va presenciar l’ofrena amb el pensament posat en la posterior eucaristia, que va presidir juntament amb el Vicari Inspectorial, Ángel Arsurmendi; el P. Miquel Armengol, director, i 12 concelebrants més.

Durant la missa (12.30h), hi havia diferents signes de la celebració d’aquests 75 anys de vida de l’escola com per exemple els ciris de l’altar, que estaven decorats amb un número 75, i la visualització d’un conte en format còmic sobre sant Joan Bosco. En la seva homilia, Mons. Taltavull va parlar sobre la figura del Bon Pastor i va aconsellar tots els presents que es converteixin en nens i es posin a les mans de Déu. La celebració va finalitzar amb la donació d’una insígnia a quatre professors que complien 25 anys a l’escola. Posteriorment, va haver-hi un dinar de germanor –una paella per 450 persones- i una gal·la benèfica.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

23 Juliol, 2019
Entrevista a l'advocat Enric Mas, nou vice-governador general de l’Orde del Sant Sepulcre per Llatinoamèrica
22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost