Pàgina d'inici > Noticies

De Benet a Francesc

De Benedicto a Francisco (Fragmenta Editorial) és el títol del darrer llibre del periodista Arturo San Agustín, que va viure el canvi de Pontificat a Roma, “en viu i en directe”. San Agustín, que confessa que “mai no havia escrit una crònica amb tanta intensitat” com aquesta, felicita l’Església per haver sabut comunicar bé el [...]

De Benedicto a Francisco (Fragmenta Editorial) és el títol del darrer llibre del periodista Arturo San Agustín, que va viure el canvi de Pontificat a Roma, “en viu i en directe”. San Agustín, que confessa que “mai no havia escrit una crònica amb tanta intensitat” com aquesta, felicita l’Església per haver sabut comunicar bé el doble esdeveniment renúncia-elecció.

Què valora més del papa Francesc?

La primera sorpresa va ser descobrir que el coneixia. Va ser a Buenos Aires, i vaig comprovar que era un home compromès amb els pobres i valent davant els poderosos. Que es tranquil·litzin alguns: no és un ingenu, sinó algú que es pensa molt les coses; i que les sap comunicar. Vam parlar durant més d’una hora i al final li vaig dir que “l’entrevistaria quan fos Papa”. Confio que compleixi la seva paraula! De moment, li he fet arribar el llibre i una samarreta del Barça signada per Leo Messi.

Què explica en el llibre?

Tot el que va passar des de la renúncia de Benet XVI fins a l’entrada de Francesc, dia a dia. He pogut accedir a importants cardenals, a teòlegs i a italians influents vinculats al Vaticà. A més, com que coneixia el Papa, l’he pogut retratar des d’una certa experiència.

Què canviarà en l’Església amb Francesc?

Crec que, a poc a poc, s’anirà descobrint la gran importància de Benet XVI, un papa potser bastant desconegut. També crec que començarà a canviar allò que no és substancial; però sospito que molts periodistes, no necessàriament creients, que l’han rebut amb grans aplaudiments, potser se sentin decebuts quan comprovin que Francesc s’assemblarà bastant al seu predecessor. Però ja res no serà com abans.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají a Arturo San Agustín per al Full Dominical del diumenge 12 de maig.

T'interessarà ...