Pàgina d'inici > Noticies > Justícia i Pau

Davant la reintroducció de la cadena perpètua

La Pastoral Penitenciària convoca una taula rodona contra el nou concepte inconstitucional de la "presó preventiva revisable"

El passat dilluns 16 de març a les 19 ha l’Auditori del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia va tenir lloc un acte per expressar el rebuig a la reintroducció de la cadena perpètua per part de diferents organitzacions: Secretariat de Pastoral Penitenciària del Arquebisbat de Barcelona, ​​la Fundació METER, l’Associació de Jutges per a la Democràcia, la Fundació Marianao, la Comissió de Dret Penitenciari del Col·legi d’Advocats de Barcelona i Justícia.

L’acte organitzat des de la Pastoral Penitenciària va abordar el nou concepte que el Parlament vol introduir en el codi com “presó permanent revisable”, i la inconstitucionalitat d’aquest concepte ja que infringeix la prohibició de penes inhumanes i degradants (art. 15 Const.) I l’exigència que les penes s’orientin a la reinserció social del condemnat (art. 25.2 Const.), un principi bàsic d’humanitat i de justícia social. Empresonar de per vida significa renunciar oficialment a la reinserció.

A la taula rodona van intervenir Eudald Vendrell, president de Justícia i Pau, Mercedes Garcia Aran, catedratica de Dret Penal de la UAB, José A. Rodriguez Sáez, jutge, portaveu de l’Associació de Jutges per la Democràcia, Oriol Rusca, delegat del Il·lustra Col·legi d’Advocats de Barcelona i Pere Soler, director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya.

T'interessarà ...