Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Curs de pastoral i ètica de la salut

Finalitza la quarta edició del curs de pastoral sanitària, enguany amb el nom ‘Fe i caritat’, que pretén humanitzar les residències i advocar el dret a l’autonomia del pacient

El Caixa Fòrum va acollir, aquest dimarts, la darrera sessió del curs de pastoral sanitària i ètica, una jornada a càrrec del SARCH. En ella, es van tractar temes que preocupen com els testaments i les últimes voluntats de la mà d’experts, infermeres i un notari. La jornada s’emmarca dintre de la quarta edició del curs de pastoral sanitària i ètica, organitzada pel Secretariat Interdiocesà de Pastoral Sanitària (SIPS), que aquest any porta per títol ‘Fe i caritat’, i que té per objectiu humanitzar la pastoral sanitària de manera que els professionals sàpiguen com actuar davant temes com el testimoni vital o les voluntats anticipades.

Assistents a la cloenda

A la cloenda del curs de pastoral, en el que hi participa l’Obra Social de La Caixa, han assistit el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell; el coordinador del SIPS i delegat de pastoral de la salut de Tortosa, Mn. Joan Manuel Bajo; coordinador de l’Obra Social de La Caixa, Marc Simón; la delegada de pastoral de la salut, Maria José Martínez Lapeña; el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau; i Mn. Sebastià Aupí, del Servei Religiós Hosp. Trueta de Girona.

Els assistents a les ponències han valorat molt positivament que el curs s’hagi centrat també en l’ètica a l’hora de tractar un pacient o en el moment d’una malaltia.

T'interessarà ...