Pàgina d'inici > Noticies

Crònica de la IV Trobada de “Testimonis entre els pobres”

[Secretariat de Marginació] El Secretariat de Marginació organitzà el dia 5 de maig la IV Trobada de ”Testimonis entre els pobres”. Enguany els testimonis presentats foren: la Rosa Navarro, fundadora de les Aldees SOS, i el Pare Francesc Garcia (conegut popularment com Pare Paco), promotor de “Dit i fet”. La diada va tenir lloc en [...]

[Secretariat de Marginació]

El Secretariat de Marginació organitzà el dia 5 de maig la IV Trobada de ”Testimonis entre els pobres”. Enguany els testimonis presentats foren: la Rosa Navarro, fundadora de les Aldees SOS, i el Pare Francesc Garcia (conegut popularment com Pare Paco), promotor de “Dit i fet”.

La diada va tenir lloc en el Col·legi de Teresianes del carrer Ganduxer. A les 10:30, vam obrir l’acte amb una pregària i la lectura d’un text de l’Evangeli. La conferència sobre “Espiritualitat en temps de crisi” va estar a càrrec de Mn. Gaspar Mora, que ens va engrescar a tots els presents amb la seva crida a viure la fe des de l’estimació i el lliurament als altres, després de fer uns comentaris molt adients sobre la crisi actual i la manera de viure des de la nostre espiritualitat cristiana que comporta un canvi personal si volem que també canviïn les estructures. Les seves paraules van ser un bon començament que va continuar el Cardenal, Lluís Martínez Sistach, -que volgué fer-se present en la trobada durant una estona- agraint-nos les diferents tasques realitzades per tots els qui formem part del Secretariat de Marginació. Al descans vam aprofitar per visitar els estands de les diferents associacions que s’havien col·locat en la bonica galeria que envolta l’edifici de Gaudí.
 
En la segona part de l’acte, Victòria Molins presentà el fulletó Testimonis entre els pobres i explicà el perquè de la tria d’aquests dos personatges. El moment més emotiu va ser el d’una taula rodona amb les experiències de quatre persones que representaven diferents Associacions en favor dels desafavorits.

Es va fer memòria i homenatge de Rosa Navarro, la primera mare de les Aldees SOS de Catalunya, de la qual cosa es va fer càrrec el seu antic director, Josep Peña. Després de fer una petita història d’aquesta associació a nivell mundial, es va referir al seu començament a Catalunya i, concretament a la llar de la Rosa Navarro i els seus nou fills a Sant Feliu de Codines. Ens va fer admirar la tasca d’aquestes dones generoses que són mares de nens que estan en situació de risc per diferents motius, acollint-los en un ambient d’autèntica llar.

El dia va acabar amb la projecció i el cinefòrum sobre la pel·lícula El niño de la bicicleta dirigida per Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne i protagonitzada por Cécile De France, Thomas Doret i Jérémie Renier.

Josep M. Jubany

Barcelona, 5 de maig de 2012

T'interessarà ...