Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Cristians assiris que fugen de “EI”

AEN mostra les fotografies dels cristians assiris que han fugit afectats per la persecució de l'Estat Islàmic al nord-est del país

Ajuda a l’Església Necessitada (AEN) mostra les fotografies dels cristians assiris que han fugit afectats per la persecució de l’Estat Islàmic al nord-est del país, a la regió de Hasaka. En aquestes fotografies es pot observar la tragèdia que estan vivint almenys 1.000 famílies, més de 5.000 cristians assiris que han abandonat en estampida de la vall del riu Jabur. Totes les imatges són de la ciutat de Qamisli, on han estat allotjades i es troben segures.

Sobre els fets

La milícia terrorista Estat Islàmic (EI) ha pres diverses localitats amb major presència cristiana de tota Síria, durant la seva ofensiva al nord-est del país. En els poblats de Tel Shamiran, Tel Jezira i Tel Hormiz, han perseguit i segrestat més de 58 famílies i moltes esglésies han estat incendiades. Des del 23 de febrer, no ha parat de produir-se un èxode massiu de cristians.

Ajuda a l’Església Necessitada

Ajuda a l’Església Necessitada està en contacte continu amb l’Arximandrita Emanuel Youkhana, que realitza tasques de suport als cristians de la regió, que ha confirmat el segrest d’un grup de més de 100 cristians assiris, desapareguts des de dilluns passat. Així mateix informa que el bisbe de l’església Assíria d’Orient Mar Aprem Natnie ha notificat que l’església i els salons parroquials estan a vessar de refugiats. “El bisbe no ha abandonat la ciutat malgrat totes les dificultats, està fent tot el possible per acollir i donar suport als desplaçats. A causa de la manca de recursos i els anys que ja dura aquest conflicte, és urgent actuar perquè l’Església doni suport a les famílies desplaçades “, afirma l’associació eclesial. “Els nostres pensaments estan amb la gent que pateix i resem perquè finalitzi aquesta llarga història de persecució en els nostres països”, ha declarat l’Arximandrita.

Acció de l’associació

Ajuda a l’Església Necessitada dóna suport amb projectes de sosteniment als cristians refugiats a Síria, l’Iraq i en tot Orient Mitjà des que ha començat l’ofensiva dels terroristes de l’Estat Islàmic.

T'interessarà ...