Cristians amenaçats, una vida entregada a la causa de Déu

En "La Nit dels Testimonis", presidida pel Cardenal Arquebisbe Lluís Martínez Sistach, es van explicar tres experiències de persecució, perdó i reconciliació

La Fundació Pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada, juntament amb la Delegació de Joventut, va organitzar el passat divendres a la parròquia de Santa Anna “La nit dels testimonis”. Una vetlla de reconciliació, pau i alliberació.

L’acte va ser presidit pel Cardenal Arquebisbe Lluís Martínez Sistach, que no es va voler perdre les experiències de tres testimonis de persecució, perdó i reconciliació.

Estima els enemics

Seguint l’evangeli de Mateu, “estima els enemics, i prega per aquells que et persegueixen”, va engegar els discursos el Sirià Bashar Al Farah, un jove cristià sirià que va venir a Espanya fa un any fugint dels horrors de la guerra civil al seu país. Va haver de deixar a Síria, la seva família i amics, per un conflicte que ja ha deixat ja més de 100.000 morts.  

Seguidament va arribar el torn del Pare Antonio Aurelio, un missioner trinitari que s’ha dedicat de manera especial a rescatar nens esclaus del Sudan. Allà ha assistit a milers de cristians que són minoria amenaçada i discriminada en un país majoritàriament musulmà.

L’últim testimoni va ser el del Pare Benet Sánchez. Aquest missioner de la Congregació de l’Esperit ha treballat durant 12 anys amb els nens orfes i més tard soldats de la guerra civil d’Angola. Amb un encant especial, va explicar com els soldats el recordaven amb el pas dels anys, i fins i tot va fer col·laborar a tots els presents amb un cant en Kimbundu, una de les llengües oficials d’Angola.

Màrtirs

Un cop finalitzades les ponències, es va mostrar un conjunt d’imatges sobre missioners màrtirs, que van lluitar per l’evangelització en països com Pakistan, l’Iraq, Egipte o Nigèria. El Cardenal Sistach i molts assistents van fer una pregària en record de persones que de manera silenciosa van donar-ho tot per la causa. 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost